Tech&ITȘtiri

Elon Musk a confirmat: va demisiona de la conducerea Twitter! Cu o condiție…

Chiar ieri discutam drama care s-a petrecut în jurul lui Elon Musk pe Twitter. Și cum o nouă zi aduce noi vești, Musk a răspuns direct acelui sondaj în care a întrebat oamenii dacă îl mai vor sau nu la șefia Twitter. Dacă nu știi despre ce e vorba, îți recomand să citești articolul meu de ieri, deoarece pune în context foarte multe lucruri pe care urmează să le discut aici.

Bun, acum că am stabilit asta, să trecem la subiectul arzător care a stat pe buzele tuturor în ultimele doua zile: plecarea lui Musk de la Twitter. Miliardarul a revenit acum câteva ore cu un răspuns, unul care îmi dovedește că Musk nu a fost pregătit pentru rezultatul final.

Declarația isteț formulată a lui Elon Musk

Deși sunt doar trei rânduri amărâte, avem multe de discutat, așa că să le luăm pe rând. La începutul postării, el zice că își va da demisia din poziția de CEO doar atunci când va găsi pe cineva suficient de „nebun” încât să accepte job-ul. Eu văd asta ca pe o confesiune, pentru că dacă ai nevoie de cineva nebun ca să accepte să conducă Twitter, înseamnă că și tu ești așa.

Prin asta, el se referă și la faptul că, cel puțin în acest moment, Twitter pierde bani, și o face de ceva timp. Conform Wall Street Journal, compania nu a mai raportat un profit din anul 2019, ceea ce nu este tocmai optim. Mai mult, în ultimul deceniu, doar doi ani au adus valori pe plus din punct de vedere financiar.

Un alt punct pe care vreau să-l ating din prima propoziție este acel „as soon as”. Practic, Musk își lasă o portiță de scăpare destul de importantă. E posibil să nu găsească acea persoană nebună niciodată, și poate nici nu o să o caute.

Acum să trecem la partea a doua a postării. În ea, Musk spune că îndată ce va demisiona (dacă o va face) se va ocupa doar de divizia de software și cea de servere. Ținând cont că Twitter nu este o companie care vinde un produs fizic, asta îi asigură că își va păstra influența masivă asupra direcției companiei.

De reținut este faptul că, dacă Musk demisionează din poziția de CEO, asta nu îi anulează și acțiunile majoritare pe care le deține. Oricum ar evolua situația, Musk va rămâne un om extrem de important și, chiar dacă demisionează, tot el va fi cel care va trage sforile.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button