TECHPC

MSI Afterburner a revenit cu suport pentru Radeon 7000 și Intel Arc, dar și cu o surpriză interesantă

La începutul anului vorbeam despre MSI Afterburner și posibilitatea ca aplicația să dispară de pe piață, după ce dezvoltatorul nu și-a primit banii. Dar pare că disputa dintre compania taiwaneză și programatorul rus a fost soluționată, iar astăzi vorbim despre cea mai nouă versiune a aplicației de tweaking, care a primit o actualizare serioasă după luni bune în care nu s-a știut mai nimic despre ea.

Așadar, MSI Afterburner 4.6.5 are de-acum și suport pentru plăcile video Intel Arc și AMD Radeon RX 7000. Modele precum RX 7900 XTX și sora mai mică fără al doilea X vor fi suportate complet, cu control pentru tensiune, frecvențe și memorii. În schimb, cei care se-așteptau că vor putea face overclock serios plăcilor precum Intel ARC A770, trebuie să-și pună pofta-n cui pentru că API-ul pentru control hardware de la Intel necesită cod x64… deci fără OC pe ARC-uri.

Dar partea cea mai interesantă la noua versiune a aplicației nu este suportul de OC pentru plăcile noi; mai mult m-a fascinat funcția „experimentală” care le permite utilizatorilor să modifice parametrii procesoarelor Intel Core 13th Gen și AMD Ryzen 7000. Iar cu această funcție, MSI Afterburner ar putea deveni într-un viitor nu prea îndepărtat, una dintre uneltele vitale de pe orice configurație, fie ea de gaming, productivitate sau uz general.

Îmi pare bine să aflu că s-au rezolvat problemele și primim actualizări în continuare, pentru că până în momentul de față nu cred că avem vreo alternativă serioasă la MSI Afterburner. Dacă vreți să descărcați versiunea 4.6.5, aceasta este disponibilă pe site-ul celor de la MSI sau, ca de obicei, pe Guru3D.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button