ȘtiriTech&IT

Motorola a demonstrat la MWC un smartphone pe care îl poți purta la mână precum o brățară

Nu este prima dată când vedem astfel de dispozitive-prototip, însă creația celor de la Motorola pare mai rafinată, iar demonstrația este clar a unui smartphone și nu un gadget oarecare.

Despre dispozitive smart-band cu ecran OLED integrat în carcasa de forma unei brățări am mai auzit. Dar cu un smartphone complet funcțional pe care îl mulezi după forma mâinii încă nu am avut ocazia să facem cunoștința.

Motorola a anunțat noul său concept Adaptive Display încă din luna octombrie a anului trecut, însă fără a permite accesul presei la dispozitivul arătat în imagini, semn că prototipul creat nu era altceva decât un concept de design.

Între timp, dispozitivul de forma unui smartphone convențional pus într-o carcasă semi-flexibilă din material textil a ajuns și în mâinile curioșilor veniți la MWC.

Deși este pe deplin funcțional, prototipul creat de Motorola încă nu reușește foarte bine să demonstreze conceptul Adaptive Display, ca o alternativă credibilă la telefoanele pliabile deja existente pe piață. Da, poți „contorsiona” noul smartphone pentru a sta agățat la încheietura mâinii, dar mai e de lucrat la partea de ergonomie și adaptarea interfeței Android.

Smartphone-ul care poate fi purtat la mână fără nevoia unei curele sau alt mecanism complicat de fixare ar putea deveni un produs real, în cele din urmă. Totuși, Motorola admite că actualul prototip este doar un experiment și nu ar trebui să ne așteptăm la un produs comercial în viitorul apropiat.

Motorola pliabil

Fără a fi constrâns de o balama unică, ecranul modelat după corpul telefonului ar putea avea mai multe moduri de folosire. Baza telefonului poate fi îndoită pentru a acționa ca un suport, spre exemplu, așezând telefonul pe masă pentru desfășurarea apelurilor video. Desigur, interfața Android se va adapta la modul de utilizare folosit, devenind mai compactă sau repoziționând anumite elemente de interfață.

Motorola pliabil

Motorola speră că unul dintre conceptele la care lucrează va schimba modul în care folosim telefoanele inteligente, eventual, oferind companiei propriul „moment iPhone” în care tot ce știam până atunci despre dispozitivul pe care îl folosim zi de zi este redefinit după un nou concept inovator.

 

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button