MORE

Monitoarele LG cu malware au fost „devirusate”

Pe data de 10 aprilie, site-ul nostru a publicat o stire in care aduceam la cunostinta cititorilor de prezenta unui malwawre in pachetul software al anumitor monitoare produse de LG Electronics. Ei bine, in cursul zilei de ieri am aflat ca monitoarele LG cu malware au fost „devirusate”, starpind astfel posibila bresa de securitate si efectele sale asupra utilizatorilor.

Sigur, este o problema mare, mai ales cand producatorul este unul dintre cei mai cunoscuti furnizori de panouri si terminale de pe piata. Dar si-au asumat greselile si au rezolvat problema. In acest moment se gaseste la ei pe site, atat un tutorial care explica cum sa scapi de „problema” cat si „rezolvarea” software.

Intr-o era in care piratii cibernetici sunt din ce in ce mai eficienti si folosesc din ce in ce mai multe mijloace de a prelua controlul dispozitivelor, companiile ar trebui sa isi intareasca securitatea. Atat in procesul fabricare a dispozitivelor, unde pot fi strecurate programe malitioase, dar si online, un site putand sa fie tinta unui atac, un link „schimbat” in locul si momentul potrivit transformandu-se intr-un cosmar pentru mii de utilizatori. Este laudabil faptul ca LG si-au asumat vina si au rezolvat situatia, dar este o certitudine ca pe viitor asemenea probleme vor aparea din ce in ce mai des. Asa ca, primul lucru pe care ar trebui sa-l instalezi intr-un sistem, in viitorul apropiat cel putin, nu va mai fi driverul produsului, ci un antivirus, pentru a evita problemele. Asta daca programul in sine nu contine un certificat de autorizare Microsoft, caz in care problema se poate dovedi mai complexa.

Articole asemanatoare

Back to top button