MORE

LG iti ofera malware la pachet cu monitorul!

În timp ce unele companii dezvoltă tehnologii menite să facă placa video să comunice mai bine cu monitorul, pentru a oferi o experiență fluidă de vizionare a imaginilor la orice număr de cadre pe secundă, LG iti ofera malware la pachet cu monitorul tau și iti transforma PC-ul într-un bot pentru o rețea de hackeri ce minează bitcoin.

Programul utilitar Screen Split ce vine la pachet cu monitoarele ultra-wide produse de LG, ce ar permite divizarea monitorului în ecrane virtuale separate, introduce o vulnerabilitate masivă în sistemul vostru, ce îl face aproape neajutorat, dacă nu aveți deja diverse alte sisteme de securizare. Atunci când lansați în execuție programul de instalare, acesta va dezactiva automat User Account Control. Nu vă întreabă dacă vreți să îl dezactivați, nu vă spune dacă vreți să îi dați permisiuni de administrator, sau alternativ să dezactiveze UAC, ci o face direct în momentul instalării, iar după ce dați restart la PC, pentru ca această instalare să se încheie, UAC va fi în continuare dezactivat.

Un utilizator ce nu este tocmai atent la astfel de lucruri se poate trezi că a tot vizitat diverse site-uri suspecte și-a instalat soft din surse „non-conformiste”, iar acum mouse-ul îi dansează pe ecran de fiecare dată când încearcă să închidă fereastra aia ce arată de parcă ar trimite pachete la IP-uri aleatoare din lume și primește comenzi pentru ceva numit DDOS.

Descoperirea a fot făcută de Christopher Bachner de la Developers Couch, iar acum că problema este cunoscută, LG promite că investighează și va lansa în curând o soluție. Această dezvăluire mai ridică și o alta întrebare destul de pertinentă, de ce poate UAC să fie dezactivat de un program atât de… aleator și neînsemnat?

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Pentru ca Windows… Treceti fratilor la Linux ca e mai eficient, elegant, securizat.

  2. Problema cu Linux e ca nu are o comunitate asa mare ca Windows. Windowsul e ceva mai basic mai simple user interface de cat linux, pe computer am atat linux(umbuntu) cat si windows, si da linux da clasa la windows dar e pentru utilizatorii avansati 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button