Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

LG iti ofera malware la pachet cu monitorul!

/
/
/
/
image
img

În timp ce unele companii dezvoltă tehnologii menite să facă placa video să comunice mai bine cu monitorul, pentru a oferi o experiență fluidă de vizionare a imaginilor la orice număr de cadre pe secundă, LG iti ofera malware la pachet cu monitorul tau și iti transforma PC-ul într-un bot pentru o rețea de hackeri ce minează bitcoin.

Programul utilitar Screen Split ce vine la pachet cu monitoarele ultra-wide produse de LG, ce ar permite divizarea monitorului în ecrane virtuale separate, introduce o vulnerabilitate masivă în sistemul vostru, ce îl face aproape neajutorat, dacă nu aveți deja diverse alte sisteme de securizare. Atunci când lansați în execuție programul de instalare, acesta va dezactiva automat User Account Control. Nu vă întreabă dacă vreți să îl dezactivați, nu vă spune dacă vreți să îi dați permisiuni de administrator, sau alternativ să dezactiveze UAC, ci o face direct în momentul instalării, iar după ce dați restart la PC, pentru ca această instalare să se încheie, UAC va fi în continuare dezactivat.

Un utilizator ce nu este tocmai atent la astfel de lucruri se poate trezi că a tot vizitat diverse site-uri suspecte și-a instalat soft din surse „non-conformiste”, iar acum mouse-ul îi dansează pe ecran de fiecare dată când încearcă să închidă fereastra aia ce arată de parcă ar trimite pachete la IP-uri aleatoare din lume și primește comenzi pentru ceva numit DDOS.

Descoperirea a fot făcută de Christopher Bachner de la Developers Couch, iar acum că problema este cunoscută, LG promite că investighează și va lansa în curând o soluție. Această dezvăluire mai ridică și o alta întrebare destul de pertinentă, de ce poate UAC să fie dezactivat de un program atât de… aleator și neînsemnat?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

3 Comments

    • Problema cu Linux e ca nu are o comunitate asa mare ca Windows. Windowsul e ceva mai basic mai simple user interface de cat linux, pe computer am atat linux(umbuntu) cat si windows, si da linux da clasa la windows dar e pentru utilizatorii avansati 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar