GamingRSS PaginaDeMedia

Mod-urile pentru Doom devin din ce in ce mai dubioase – Cineva a inlocuit toate sunetele cu vocea sa

Se fac aproape 30 de ani de cand Doom a invadat PC-uri, calculatoare de buzunar, teste de sarcina, frigidere, calculatoare alimentate de cartofi, oi din Minecraft si asa mai departe.

Pentru un joc atat de vechi, Doom si-a pastrat sanctitatea. Cultul s-a dezvoltat intr-atat de mult incat lumea tot vine cu noi mod-uri, harti si alte dracii. Fie ca sa imbunatatesti experienta de joc (vezi Brutal Doom), fie ca sa iti alungi plictiseala, comunitatea se dedica trup si suflet.

Si iata ca un youtuber si mare jucator de Doom a inlocuit TOATE sunetele din clasicul shooter cu vocea sa. Muzica, armele, usile, strigatele monstrilor – absolut tot. WAD-ul a fost conceput ca o gluma, parte a atingerii pragului de 100 de mii de abonati pe YouTube. Pe canalul sau, Decino posteaza gameplay-uri in care joaca moduri si harti de Doom extrem de dificile. Cu cat challenge-ul este mai dificil, cu atat mai bine. Fix in perioada in care Doom 1 si 2 au primit pe Steam un update care adauga un nou nivel de dificultate: Ultra-Violence Plus.

Cand m-am trezit in aceasta dimineata si am deschis laptop-ul sa scriu, am dat de chestia asta. Si oricat de pueril si stupid ar parea, a trebuit sa impart cu voi asta. Nu numai ca ma doare stomacul din cauza rasului, dar WAD-ul asta reuseste totusi sa mai faca ceva. WAD-ul asta imi reaminteste de dragostea fata de Doom-ul original, istoria imbelsugata si, pe alocuri, controversata. Zeci de mod-uri, de harti, de patch-uri si tot ce tine de conservarea acestui mic edificiu al istoriei jocurilor video.

Pana una alta, daca muriti de plictiseala si vreti sa vedeti cum un tip geme si canta monoton No Remorse de la Metallica, cum face ca o drujba si ca toti dracii, luati si va minunati. Eu inca sunt fascinat.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button