SecuritateTECHTech&IT

Milioane de parole Instagram, stocate de Facebook în format text

Luna trecută, Facebook a dezvăluit că milioane de parole ale conturilor de Instagram și Facebook au fost stocate în format text si au putut fi accesate de angajați. Acum, compania a emis o actualizare a situației, arătând că situația este mai gravă decât s-a spus inițial.

După cum a subliniat inițial TechCrunch, Facebook a actualizat recent postarea de pe blogul său din 21 martie despre incident. Compania spune că a descoperit „jurnale suplimentare de parole Instagram” care au fost stocate într-un format lizibil. În ceea ce privește scara, Facebook afirmă că această problemă a afectat „milioane de utilizatori„.

Pe de altă parte, Facebook adaugă că ancheta sa a determinat că aceste parole nu au fost „abuzate sau accesate necorespunzător„. Cu toate acestea, utilizatorii afectați vor fi notificați de Instagram și instruiți să își schimbe parolele.

Iată actualizarea completă a situației, conform Facebook:

Am descoperit jurnale suplimentare de parole Instagram fiind stocate într-un format lizibil. Acum estimăm că această problemă a afectat milioane de utilizatori Instagram. Vom notifica acești utilizatori ca și pe ceilalți. Ancheta noastră a stabilit că aceste parole stocate nu au fost abuzate intern sau accesate necorespunzător.

Luna trecuta, Facebook a declarat ca a gasit, printr-o „revizuire de rutina de securitate”, că anumite parole de utilizator au fost stocate într-un format lizibil în cadrul sistemelor interne de stocare a datelor. Actualizarea recentă a situației, totuși, prezintă o imagine mult mai întunecată – dezvăluind că milioane de utilizatori ai Instagram au fost afectați de această lacună de securitate.

Se pare că parolele nu erau accesibile în afara angajaților Facebook și Instagram. Luna trecută, compania a spus că 2.000 de ingineri și programatori ar fi putut accesa parolele.

Ca întotdeauna când vine vorba despre incidente de acest gen, vă recomandăm să schimbați datele de înregistrare pentru Instagram și Facebook doar pentru a fi în siguranță, chiar dacă nu veți auzi de la Instagram că ați fost afectat din punct de vedere tehnic. Mai mult, acesta este un alt exemplu de motiv pentru care ar trebui să utilizați un software de gestionare a parolelor, cum ar fi 1Password și LastPass, pentru a ține o evidență a datelor voastre și pentru a evita utilizarea acelorași parole pe mai multe servicii digitale.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button