RSS PaginaDeMediaSecuritateTECHTech&IT

Facebook păstra sute de milioane de parole ca text nesecurizat

Ai crede că una dintre cele mai mari companii de pe planetă ar fi plină de oamenii inteligenți care ar pune la punct măsuri de securitate fără reproș pentru a-și proteja miliardul și ceva de utilizatori. Dar vorbim despre Facebook.

Compania anunță că pe parcursul lunii ianuarie a descoperit că un număr mare de parole erau stocate într-o formă nesecurizată, și puteau fi citite de oricine avea acces la ele. Facebook nu a găsit dovezi că această problemă de securitate ar fi fost abuzată de vreun angajat al companiei.

Cu toate acestea, va informa în curând toți utilizatorii afectați. Asta include câteva sute de milioane de utilizatori ai serviciului Facebook Like, zeci de milioane de utilizatori ai variantei normale a rețelei, și zeci de mii de utilizatori de Instagram.

Facebook a ținut să ne amintească cu această ocazie ce efort depune pentru a se asigura că în mod normal parolele sunt securizate și nu sunt stocate ca ceva ce poate fi citit de oricine, iar apoi a recomandat celor mai paranoici să schimbe parola cu pricina, poate să folosească un manager de parole și un sistem de autentificare adițional.

Cu toate acestea, problema nu este s-a ivit în ianuarie, sau anul trecut, ci aparent persistă de prin anul 2012, timp în care parolele au putut fi accesate de câteva mii de angajați, actuali sau nu. Iar faptul că Facebook a început să dea sfaturi utilizatorilor despre securizarea parolelor pe care rețeaua în sine nu s-a sinchisit să le securizeze este cam ridicol.

[Facebook]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button