GamingRSS PaginaDeMedia

Microsoft anunță că unele jocuri Bethesda vor fi Xbox exclusive

În urma victoriei obținute, se pare că Microsoft dă o lovitură sub centură. Compania s-a mobilizat și, cu o perseverență stoică, a reușit să achiziționeze atât Bethesda, cât și perechea sa, ZeniMax Media. Ceea ce publica înainte Bethseda, adică francize majore, va deveni acum vasalul megacorporației, toate pentru binele gamerilor de pretutindeni. Cică.

Nu mai este o noutate faptul că Microsoft și-a dat seama de profiturile imense generate de pe urma industriei jocurilor video, astfel încât gigantul tech și-a exprimat clar și adesea planurile în ceea ce privește viitorul gaming-ului. Cel puțin din perspectiva sa. Asta i-a neliniștit puțin pe gameri, în sensul că foarte mulți încearcă să afle dacă proaspăta achiziție

Microsoft și Bethesda, un duo cam egoist(?)

Odată cu finalizarea achiziției, Microsoft clarifică situația. Compania menționează că „titlurile în sine vor fi cel mai  bine jucate pe PC și pe consolele Xbox”. Toate acestea vor ajunge inclusiv pe Xbox Game Pass, însă Microsoft precizează faptul că unele jocuri vor fi destinate exclusiv…Ați ghicit, PC și Xbox. O veste tristă pentru posesorii de PlayStation, fără îndoială.

Temerile fanilor se pare că s-au adeverit odată cu achiziția Bethesta și ZeniMax. Nu putem decât să asistăm la dezvoltarea lentă, dar sigură, al unui ecosistem hrănit în permanență de strategiile Xbox și Microsoft. Dar priviți partea bună. În primul rând, The Elder Scrolls 6 va fi lansat și pe PlayStation. În al doilea rând, gigantul tech va onora înțelegerile curente ale Bethesda care vizează lansarea jocurilor și pe consolele Sony. În viitorul apropiat, însă, noile jocuri vor fi rezervate pentru Xbox.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button