ȘtiriTech&IT

Windows este acum o aplicație. Poate fi instalată pe iPhone, iPad-uri și PC-uri Mac

Microsoft a lansat Windows App pentru macOS, iPadOS și iOS. Funcționalitatea acesteia poate fi accesată și din browser-ul web.

Lăsând gluma la o parte, Microsoft nu a găsit o modalitate de a instala sistemul de operare Windows pe fiecare dispozitiv din catalogul Apple. Dincolo de numele sugestiv, avem de-a face cu o modalitate prin care utilizatorii din ecosistemul Apple pot accesa servicii Microsoft precum Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box, Remote Desktop Services și Remote PC, dintr-o singură aplicație dedicată.

Da, poți folosi noua Windows app pentru a accesa sistemul de operare Windows și servicii cloud de la Microsoft din fața oricărui sistem MacBook, iPad, iPhone sau chiar din browser-ul  web. De exemplu, dacă te-ai abonat la Windows 365, care este un serviciu de procesare cloud, aplicația recent lansată îți va permite să accesezi PC-ul tău virtual cu sistem de operare Windows 11 de pe orice dispozitiv Apple pe care îl ai la îndemână.

Windows 365

Aflată deocamdată la etapa de testare beta, Windows app poate fi instalată pe dispozitive Apple doar dacă te înrolezi în programul Test Flight. Aparent, disponibilitatea aplicației este limitată la conturi business și momentan nu poate fi instalată de consumatorii de rând. Cu siguranță, aceasta este doar o restricție temporară, până la debutul oficial al aplicației.

În mod similar, Windows 365 este disponibil doar pentru companii și instituții. Însă apar indicii cum că Microsoft ar putea deschide Windows 365 pentru consumatori, permițând oricui să acceseze Windows 11 pe laptopul, tableta sau smartphone-ul lor non-Windows. Totul, fără a cumpăra hardware dedicat pentru a rula sistemul de operare. Cum funcționează Windows 365? În primul rând, varianta cloud se poate accesa direct din browser și păstrează toate modificările și aplicațiile instalate, astfel încât utilizarea de pe device-uri diferite nu afectează setările utilizatorului. Sistemul de operare în cloud poate fi atribuit lejer angajaților unei companii, administratorul având opțiunea de a selecta configurația 365-ului cu privire la RAM, stocare și numărul de nuclee. Astfel, rolul Windows app este doar de a simplifica și mai mult accesul la acesta, plus alte servicii din ecosistemul Microsoft.

 

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button