MORE

Microsoft vrea sa inlocuiasca Edge cu un browser bazat pe Chromium

Microsoft planuieste inlocuirea actualului browser Edge de pe Windows 10 cu unul bazat pe platforma folosita de Google Chrome.

Potrivit unor informatii confidentiale facute publice de Windows Central, Microsoft construieste un nou browser web pentru sistemul sau de operare Windows 10, destinat sa inlocuiasca in curand actualul browser, Edge. Noul program va fi bazat pe platforma open source Chromium, care este si fundatia pentru Chrome, Opera si Brave. Deocamdata nu este clar daca noul browser va opera tot sub brandul Edge ori va avea alta denumire, insa pe moment este mentionat in cadrul companiei sub numele de cod Anaheim. Ramane de vazut, de asemenea, daca Microsoft va decide sa pastreze si interfata de utilizator folosita in mod curent de Edge.

Dezvaluirea este una surprinzatoare, tinand cont de cat de mult a investit Microsoft in motorul EdgeHTML, dar mutarea catre o noua plaftorma se poate dovedi o miscare inspirata. Noul browser se presupune ca va fi mult mai puternic si mai rapid decat Edge. De asemenea, faptul ca Microsoft sunt pregatiti sa utilizeze un motor open source precum Chromium suna promitator ca schimbare in strategiile companiei. Cu Satya Nadella in frunte, lucrurile par sa se miste intr-un ritm accelerat in cadrul corporatiei din Redmont, iar interesul pentru un nou browser este cu siguranta ridicat printre utilizatorii de Windows 10.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button