GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Microsoft va introduce xCloud pe iOS si PC in 2021

Microsoft a fost una din vedetele anului 2020 in materie de lansari. Cu al sau Xbox Series, compania s-a ales cu profituri uriase, mai ales datorita subscriptiilor de Xbox Game Pass.

Intr-o postare de pe blogul Xbox, Microsoft anunta planul de a introduce cloud gaming-ul pe dispozitivele iOS si pe PC. Functia pentru iOS va putea fi accesata printr-un mobile web browser, din moment ce Apple impune niste restrictii usturatoare, care limiteaza introducerea unei aplicatii Xbox dedicate.

Cu Xbox Game Pass, jucatorii pot avea acces la nenumarate jocuri in cloud, contra unei taxe lunare, iar avantajele unei astfel de subscriptii vor sosi si pe alte dispozitive. In teorie, xCloud-ul nu face decat sa se suprapuna peste Xbox Game Pass-ul propriu-zis pentru ca tu sa ai posibiltiati de streaming mult mai extinse.

Microsoft

Pentru inceput, game streaming-ul este disponibil doar pentru cei care au o subscriptie Xbox Game Pass Ultimate, adica versiunea de bogati, care iti ofera gratuit jocuri lunar, incorporeaza EA Play si Xbox Live Gold.

In primavara lui 2021, Microsoft va incepe demersurile pentru a extinde cloud gaming-ul si in afara Xbox Game Pass Ultimate. De data aceasta, mai multe regiuni vor fi eligibile, inclusiv Australia, Brazilia, Japonia si Mexic. Primele platforme vizate sunt PC-urile si dispozitivele iOS, iar compania spera sa-si depaseasca rivalii Google Stadia si Amazon Luna.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button