GamingMobilePC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Jocurile de pe Xbox ajung si pe iOS

Cloud gaming-ul a luat amploare, dar Apple inca refuza sa adopte aceasta moda. Prin urmare, Xbox-ul celor de la Microsoft recurge la local streaming pentru iOS.

Pentru Apple, introducerea in Appstore a diferitor aplicatii cloud streaming reprezinta o incalcare a termenilor si a conditiilor impuse de companie. Asta este, intr-adevar, un dezavantaj pentru Microsoft. Dar o alternativa a fost gasita, iar ultima versiune a aplicatiei Xbox va permite streaming local de pe consola pe dispozitivul iOS (iPhone sau iPad).

Serverele cloud pentru Apple sunt „fix pix”. Nu stiu, asa este politica marului. Insa local streaming-ul nu este trecut pe lista neagra. Tocmai de aceea si servicii precum PS4 Remote Play sau Steam Link pot fi utilizate lejer.

Multi vor spune ca nu e la fel de bine precum cloud streaming-ul de pe Android, dar, vorba aia, atat s-a putut. Cel putin momentan.

Xbox iOS

Dar ce trebuie sa fac pentru a ma juca de pe Xbox pe iPhone?

Pentru inceput, ai nevoie de ultima versiune a aplicatiei Xbox. Si de un iPhone, evident. Preferabil iPhone 12, ca tot e dupa colt.

Trebuie sa te loghezi folosing contul Microsoft. De acolo, vei fi rugat sa urmezi cativa pasi pentru a finaliza legatura la consola. In cazul in care nu esti redirectionat catre acesti pasi, acceseaza meniul „My library” si selecteaza „Console”, apoi „Get started”.

In momentul in care este detectata consola, poti selecta „Remote play on this device”. Cand Xbox-ul semnaleaza conexiunea, ar fi bine sa dispui si de un controller de Xbox cu Bluetooth.

De mentionat este si ca Xbox-ul trebuie sa fie pornit pe toata durata sesiunii, conexiunea la Internet sa fie pe aceeasi retea. Cu alte cuvinte, este nevoie de o conexiune stabila si serioasa.

Iata o metoda prin care posesorii de iPhone sau iPad pot rula titlurile detinute pe Xbox direct pe ecranul dispozitivelor Apple. Pana la rezolvarea problemei cu gaming-ul cloud pentru Apple, va trebui sa iti tii consola aproape.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button