Tech&ITȘtiri

Microsoft tocmai ți-a dat voie să te joci în timpul videoconferințelor pe Teams

Stai, ce?

Gata, s-au dus zilele când te jucai pe telefon în timpul unui video-call plictisitor pe Teams. Microsoft tocmai a adăugat miercuri la aplicația Teams posibilitatea de a te juca jocuri precum Minesweeper și Solitaire împreună cu colegii tăi.

Echipa care se ocupă de dezvoltarea aplicației Microsoft Teams a colaborat cu divizia Casual Games a Xbox Game Studios pentru a realiza Games for Work, o secțiune nouă ce poate fi adăugată la aplicația Microsoft Teams for Enterprise. Scopul declarat al acestui add-on este de a ajuta angajații să ia o pauză și să se re-energizeze, iar pentru a dovedi eficiența unui astfel de sistem, Microsoft citează un studiu al Brigham Young University care indică faptul că echipele care joacă jocuri împreună timp de 45 de minute pe zi sunt cu 20% mai productive decât echipele care aleg alte forme de team-building. Conform Microsoft, „cercetările demonstrează că gaming-ul are beneficii cognitive, încurajează empatia și incluziunea, învățarea și team-building-ul”.

Ne pregătește oare Microsoft pentru o nouă pandemie? Puneți-vă coifurile din staniol pe cap și imaginați-vă ce distractiv ar fi fost să avem un astfel de add-on la Teams în perioada carantinei, când zilele noastre de muncă implicau ore întregi de apeluri video. Și imaginați-vă cum ar fi fost să jucați împreună cu colegii jocuri precum IceBreakers, care ajută la cunoașterea mai bună între colegi, sau Wordament, un puzzle în care trebuie să găsești cuvinte într-o grilă de litere.

Oricum, trebuie să știți faptul că acest add-on se poate activa doar de către administratorul apelului, deci dacă șefu’ nu vrea, tot ce îți rămâne de făcut este să te joci în altă fereastră, ca și până acum.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button