Tech&IT

Adio Microsoft Office, bine-ai venit Microsoft 365!

Microsoft a anunțat ieri în cadrul conferinței Ignite faptul că Microsoft Office va fi retras de pe piață. După 30 de ani în care a servit utilizatori din toată lumea și a fost de departe cea mai populară suită de aplicații pentru birou, locul acesteia va fi preluat de Microsoft 365. Asta înseamnă că aplicațiile precum Word și PowerPoint nu pleacă nicăieri, ci doar vor face parte dintr-un pachet software cu alt nume și vor fi blocate în spatele unui abonament.

Microsoft 365 este doar o parte din strategia noastră și reflectă inovația pe care ne-am străduit s-o oferim pe măsură ce modul în care muncim și trăim continuă să evolueze. Noua aplicație servește drept hub principal pentru toate softurile de productivitate de la Microsoft și oferă o experiență de utilizare simplă, însă capabilă.

Microsoft Office Microsoft 365

Să-i zică cum or vrea, lumea tot ca Microsoft Office va recunoaște suita

Microsoft 365 va fi disponibilă începând cu luna noiembrie și primii care vor observa schimbarea vor fi cei care folosesc Office.com. Începând cu luna ianuarie a anului următor, schimbările vor începe să apară și în aplicația Office pentru destkop și mobile. Producătorul susține că schimbarea va fi resimțită de către cei care folosesc suita de aplicații pentru la școală, la birou sau în scop personal… adică toată lumea.

Chiar dacă numele și modul în care funcționează suita în sine se vor modifica, mă îndoiesc că va fi cineva care îi va spune Microsoft 365. Și eu, la fel ca și majoritatea dintre voi tot Office vom numi suita asta de aplicații. Până la urmă este un nume care a dăinuit trei decenii și va dura cel puțin câțiva ani până când lumea o va recunoaște sub noul nume. Asta este o veste proastă doar pentru cei care pirateaza aceste softuri, întrucât cei care plăteau deja pentru ele, nu vor fi deranjați de schimbări; ba chiar s-ar putea s-o găsească benefică dacă va oferi o experiență de utilizare ceva mai prietenoasă. Și nu știu de voi, dar noul design al pictogramei arată foarte bine.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button