MORE

Microsoft te plateste bine… sa le spargi noul browser!

Microsoft te plateste extrem de bine daca reusesti sa gasesti brese de securitate in noul browser Spartan pentru Windows 10.

Compania a anuntat ca doreste ajutorul comunitatii de hackeri, indiferent de „natura” acestora, white hat sau black hat, oferind chiar recompense incitante pentru cei care reusesc sa indentifice buguri si sa le raporteze.

Este de inteles felul in care trateaza Microsoft aceasta comunitate, avand in vedere ca Spartan va inlocui Internet Explorer definitiv in Window 10, compania dorind un browser stabil si cu cat mai putine buguri. In plus, au si concediat destul de multi oameni in ultima vreme, asa ca este de inteles de ce au nevoie de „ajutor” din cele mai intunecate colturi ale internetului.

Se pare ca recompensele nu se opresc doar la Spartan, Azure fiind si el vizat pentru un hack de vara, noua platforma de stocare in cloud, dar si Sway.com, o platfoma de impartasit proiecte cu prietenii si colegii de munca.

Spartan pe de alta parte, comform preview-urilor, nu este intr-o stare tocmai stralucita, ultima versiune disponibila fiind extrem de instabila. A fost chiar pus la respect de Internet Explorer 11, asta ca sa nu mai vorbim de Google Chrome sau Firefox, care sunt pur si simplu la ani lumina distanta! Dar initiativa este buna, plus ca pun niste bani in buzunarele oamenilor, fara sa se mai chinuie cu… sute de mii de dolari in testare! Aparent este o noua moda de… crowd-testing pe bani grei, pionierata de Micrisoft!

Articole asemanatoare

Back to top button