PC&Consoles

Microsoft negociază cu Sony pentru cross-play

Va fi vreodată cross-play între Xbox One și PlayStation 4? Dacă acest lucru nu se va materializa, cu siguranță nu va fi din lipsă de efort în această direcție. GameReactor l-a intervievat la Gamescom pe managerul de marketing de la Microsoft, Aaron Greenberg, care a confirmat că se încearcă negocierea cu Sony în această privință.

Gamescom 2017 e în plină desfășurare, iar în această perioadă internetul este plin de știri și interviuri din lumea jocurilor. GameReactor a publicat recent un interviu cu Aaron Greenberg, șeful departamentului de marketing al diviziei Xbox. Discuția a atins mai multe teme, de la readucerea la viață a seriei Age of Empires, până la versiunea limitată pentru Xbox One X, ediția Project Scorpio. Printre subiectele atinse, unul dintre ele a fost despre cross-play între diferite platforme.

Când a fost întrebat dacă Microsoft poartă discuțiile pe această temă mai departe cu Sony după reticența acestora de a lua parte la cross-play-ul pentru Minecraft, Greenberg a declarat:

Absolut, da. Discutăm cu Sony [despre cross-play], avem un parteneriat cu ei pentru Minecraft și desigur că ne-ar plăcea să-i determinăm să facă parte din asta; o singură comunitate, care să unească jucătorii. Așa că discutăm cu ei și sperăm ca și ei să sprijine această idee.

Un răspuns scurt și cuprinzător, care aduce ceva speranță în ceea ce privește cross-play-ul dintre cele două console. Bineînțeles, acesta a fost doar ultimul episod dintr-o telenovelă ce se desfășoară deja de câteva luni de zile. Au mai fost și alte declarații publice în trecut din partea ambelor tabere, dar fără o concluzie clară. Săptămâna aceasta acum câteva zile ați avut ocazia să citiți un rezumat mai amplu pe această temă chiar aici pe site-ul nostru.

În caz că doriți să auziți informația direct de la sursă, sau dacă sunteți interesați să aflați mai multe lucruri despre celelalte subiecte discutate, puteți urmări interviul intergral pe site-ul GameReactor.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button