PC&Consoles

Sony refuză încă un cross-platform play cu Xbox One

Deși Sony a declarat în trecut că nu există o atitudine principială puternic împotriva acestei caracteristici, ei refuză în continuare un cross-play cu Microsoft.

La E3-ul de anul acesta, Microsoft a anunțat că Minecraft primește cross-play pentru Windows 10, iOS, Android, Xbox One, Nintendo Switch și dispozitivele de realitate virtuală – dar nu și PlayStation. Microsoft au declarat la acel moment că și-ar dori să adauge platforma PlayStation la varianta unificată de Minecraft.

Ulterior și Rocket League, un alt joc de mare succes, și-a anunțat lansarea pe Nintendo Switch, ocazie cu care producătorii au confirmat cross-platform play între Xbox One, Switch și Steam; dar, din nou, nu și cu PlayStation. Psyonix, studioul responsabil pentru Rocket League, au declarat că ei au terminat deja lucrul la cross-play-ul dintre PlayStation 4 și Xbox One, acesta necesitând doar câteva ore pentru a-l putea lansa, și că mai este nevoie doar de aprobarea din partea celor de la Sony.

CD Projekt au confirmat și ei că nu așteaptă decât ok-ul de la Sony pentru ca Gwent, jocul lor de cărți, să devină cross-platform.

Și, nu în ultimul rând, Blizzard au afirmat într-o postare pe Twitter că sunt cu ochii pe posibilitățile de cross-play dintre console în ceea ce privește Overwatch, ceea ce sugerează din nou o abordare deschisă, atâta timp cât Sony sunt dispuși să colaboreze.

Ultimul titlu care se aliniază trendului dictat de lista de mai sus este Ark: Survival Evolved, care săptămâna viitoare iese dintr-o perioadă de Early Access ce a durat 2 ani de zile, urmând a fi lansat pe Windows, Mac, PS4 și Xbox One. Într-o postare pe Twitter a lui Jeremy Stieglitz, designer șef și programator al jocului, a declarat că cross-platform play între PlayStation 4 și Xbox One funcționează într-o variantă internă a studioului, dar momentan Sony nu își dă acceptul.

Ținând cont de antecedente, probabil acest lucru nu mai miră pe nimeni. De când Microsoft a deschis larg ușile lui Xbox Live pentru cross-platform, Sony au declarat că sunt bucuroși să poarte o discuție pe această temă, dar nu au reușit să și demonstreze acest lucru.

Nu putem să ne abținem de la a ne întreba de ce Sony tot continuă pe acest drum. În cazul lui Minecraft, Sony au răspuns în iunie că sunt precauți în ceea ce privește expunerea publicului tânăr de pe PlayStation Network la influențele externe de care nu se pot îngriji sau asupra cărora nu pot deține un control. Acest argument nu poate fi însă valabil pentru Ark, care are o bază de jucători de o vârstă mult mai matură.

Sau poate că pur și simplu Sony nu vrea să renunțe la avantajul pe care-l are în acest moment. Eliminând orice alți factori externi, sunt mai multe șanse acum ca prietenii tăi să se joace împreună pe PlayStation Network decât pe Xbox Live. Deci dacă ai vrea să iei o consolă nouă pentru a te juca cu ei, alegerea ar înclina foarte mult spre consola celor de la Sony. Pe de cealaltă parte, dacă varianta de cross-platform oferită de Microsoft s-ar materializa, probabil Xbox One ar putea deveni mai tentant, mai ales când consola ar oferi acces exclusiv la un joc nou Halo, pe lângă posibilitatea de a juca Call of Duty cu prietenii tăi posesori de PS4.

Dacă Sony nu dorește să-și deschidă granițele din motive competitive, ar fi o decizie firească din punct de vedere strict al afacerii pe care o conduc, și probabil că toată lumea ar înțelege. Dar dacă acesta este cazul, atunci poate că Sony ar trebui să nu se mai ascundă în spatele diplomației și sub diferite pretexte, și să spună direct lucrurilor pe nume.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button