GamingMobileȘtiri IT

Microsoft lucrează la gamepad-uri pentru telefoane și tablete

Acum ceva vreme Microsoft și-a dezvăluit intenția de-a crea un serviciu de streaming propriu pentru jocuri, Project xCloud, care să permită publicului larg să acceseze o varietate de jocuri direct de pe dispozitivul mobil preferat.

O astfel de inițiativă vine totuși un dezavantaj destul de considerabil. Un touchscreen este groaznic pentru majoritatea jocurilor. Excepție ar fi jocurile de strategie sau simulatoarele economice și de management care ai crede că ar fi avut parte de o revenire în era tabletelor, în locul lui Farmville.

Dar Microsoft pare că vrea să remedieze problema, deoarece și-au făcut apariția câteva documente din cadrul companiei care indică încercarea sa de a crea un gamepad, sau mai multe, pentru tablete și telefoane. Puteți vedea un exemplu mai jos a unui astfel de document și prototipurile pe care compania le ia în acest moment în considerare.

microsoft xcloud controller

Microsoft este departe de a fi prima companie care să facă astfel de dispozitive, există atașamente de acest fel încă de când au apărut primele smartphone-uri. Dar este compania care a cam creat standardele Dinput și Xinput, așa că are ceva experiență în domeniu.

Fiind abia la nivelul de prototip, probabil nu vom vedea pe piață aceste creații prea curând. Dar atunci când xCloud va ajunge la îndemâna publicului, probabil vor sosi și aceste sisteme noi de control.

[Game Informer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button