TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Microsoft își închide magazinele fizice

Încă o schimbare de paradigmă la companie

Microsoft se află în mijlocul unei schimbări de direcție, după anunțul închiderii platformei Mixer venind și anunțul că toate magazinele fizice Microsoft vor fi închise.

Dacă nu știți despre ce era vorba, trebuie să dăm ceasul în urmă cu vreo 5 ani de zile. Atunci, Microsoft a decis că cel mai bun mod prin care poate face competiție celor de la Apple ar fi prin deschiderea propriilor catedrale/magazine. Locuri unde se pot strânge la un loc cei loiali și cei neîndoctrinați pentru a deveni bravi utilizatori ai noilor sale produse. Lucrurile nu au mers tocmai la fel de bine ca în cazul magazinelor Apple.

Microsoft a dezvăluit că toate cele 83 de magazine, la nivel mondial, vor fi închise anul acesta. Vor rămâne doar patru locații, în Redmond, New York, Londra și Sydney, ce vor deveni Centre de Experiență Microsoft. Acestea nu vor fi magazine, nu vor fi produse, rămânând doar ca un soi de catedrale.

Compania se gândea de ceva timp să se descotorosească de magazine, fiind plănuită închiderea lor treptată începând de anul viitor. Dar din moment ce locațiile erau deja închise din cauza pandemiei, părea destul de logic să grăbească procesul.

Această acțiune se pare că va avea un cost de 450 de milioane de dolari pentru companie.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button