Știri ITTECH

Microsoft investește un miliard de dolari în OpenAI

Microsoft anunță o investiție de nu mai puțin de 1 miliard de dolari în compania OpenAI. Dacă numele vi se pare cunoscut, ar putea fi pentru că până anul acesta era un non-profit ce lucra la dezvoltarea unei aplicații generale de AI, ce putea fi folosită pentru o varietate de lucruri. Spre exemplu, pentru a juca DotA 2 la nivel profesionist.

Dar de anul acesta OpenAI are și o componentă gândită să fie o companie în toată regula, în care Microsoft a trântit acum un miliard de dolari, în speranța că va avea astfel o soluție deja matură de Machine Learning pe care o poate integra în sistemele sale. Satya Nadela, CEO al Microsoft, consideră că AI-ul în general ar avea potențialul de a rezolva multe din dificultățile lumii.

OpenAI a început deja să lucreze la portarea soluției sale de inteligență artificială către infrastructura Azure a Microsoft. Asta nu înseamnă că OpenAI a fost cumpărat de către Microsoft, continuă să fie o entitate independentă, iar componenta gândită pentru profit încă mai este controlată de ramura non-profit. Însă Microsoft foarte probabil va avea un cuvânt de spus pe viitor. Nu de alta, dar un miliard de dolari este o sumă foarte, foarte mare.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button