GamingPC&ConsolesTech&IT

Echipa OpenAI Five a fost înfrântă total la The International

The International a trecut, iar echipa OpenAI Five a fost în totalitate învinsă de competitorii umani. Deși erau speranțe că după primul meci va învăța ce și cum, sistemul n-a fost în stare să țină pasul cu oameni care nu fac altceva de câteva luni decât să mănânce, bea, inhaleze și să viseze DotA 2.

Au fost jucate doar două meciuri între două echipe umane și echipa OpenAI Five, al treilea nu a mai fost necesar, din moment ce era deja pierdută cauza. Există câteva motive pentru care AI-ul a pierdut. Pe de o parte, competitorii reprezentau apogeul excelenței în acest sport. Pe de alta, au fost modificate câteva restricții asupra AI-ului, poate înainte de timpul lor. Compoziția echipei OpenAI Five nu a fost determinată de sistem ca până acum, ci de o parte terță, iar echipa nu mai putea să folosească câte un curier pentru fiecare erou, ci doar unul singur.

Totuși, dezvoltatorii sistemului nu cred că a fost de vină curierul, lucru exemplificat de modul în care au decurs meciurile, pe alocuri AI-ul fiind cam pierdut pe lângă competitorii umani.  Datele obținute din această peripeție vor fi folosite pentru a îmbunătăți algoritmul, OpenAI promițând se va încerca optimizarea sa pe viitor. Cine știe, poate la The International 2019 va fi o luptă ceva mai strânsă.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button