Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

Microsoft explorează ideea de a închiria PC-uri în Cloud

Poate cea mai importantă parte dintr-un PC modern este sistemul de operare. Câteodată, acesta este chiar mai important decât platforma hardware în sine după cum vedem pe Apple. Dar majoritatea oamenilor folosesc Windows 10. Sistemul de operare de la Microsoft a făcut furori în toată lumea, doar că acum compania se pregătește să-l lanseze în Cloud. Iar toată treaba asta se va întâmpla sub forma unui abonament de tipul PC-as-a-Service.

Windows 10 a fost folosit până acum doar sub forma unui sistem de operare de sine stătător pe care-l instalezi pe PC, laptop, tabletă și cine știe câte alte dispozitive. Dar te-ai gândit vreodată că nu vei mai avea nevoie nici măcar de PC că să rulezi Windows 10? Bine, într-o oarecare măsură. Păi, toată treaba asta cu PC-as-a-Service va face posibilă accesarea unui PC dotat cu cea mai nouă versiune a sistemului de operare direct prin Cloud. Iar asta înseamnă că vechea tabletă de prin casă ar putea îndeplini un rol cu totul nou.

Conform celor de la Windows Latest, configurația medie a unui Cloud PC de la Microsoft va oferi două așa numite vCPU. Aici presupun că este vorba de două nuclee, mai ales când trec și prin restul specificațiilor care listează 4/8GB RAM și 96GB de stocare pe SSD. Asta ne indică o direcție clară a serviciului, anume piața business și personal use. Iar pentru cei care vor să folosească Windows 10 pe o configurație puternică? Ei bine, de-aia vă construiți PC-uri.

Dacă sunteți interesați de Microsoft PC-as-a-Service nu va trebui să așteptați foarte mult. Serviciul este în proces de testare și se pare că va fi lansat anul acesta. Tot ce trebuie să aveți este un dispozitiv care poate rula clientul Microsoft Remote Desktop. Acesta din urmă este disponibil pe Mac, Linux, iOS și Android. Deja mă gândesc la posibilități: să rulez Linux ca sistem de operare principal și să am un VM în Cloud cu Windows 10 pentru Photoshop și alte softuri create pentru sistemul de la Microsoft.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button