RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Windows 10 ARM poate rula si pe telefoane Android

Versiunea ARM a sistemului de operare a fost zarita pe Galaxy S8 si Xiaomi Mi6

Windows 10 ARM a aparut de curand pe internet si a rulat pe Samsung Galaxy S8 si alte telefoane care folosesc chip-ul Snapdragon 835. Conform unui raport realizat de Windows Latest, fixarea unui bug legat de memorie a permis instalarea sistemului de operare pe dispozitivele care ruleaza acest chip.

Asta a dus la o miscare de forta din partea comunitatii si am vazut Windows 10 ARM ruland pe o mai multe dispozitive: Galaxy S8, Xiaomi Mi6, Xiaomi Mi Mix 2S si OnePlus 6. Bine, termenul de rulat in acest caz se refera la faptul ca sistemul booteaza si functioneaza, insa nu poti face mare lucru cu el. Cel putin nu in acest punct. Momentan, unele functii de baza precum touchscreen-ul, camera si senzorii nu functioneaza, dar este un pas inainte.

Lumia are ceva mai mult succes cu Windows 10 ARM

Daca telefoanele cu Android abia reusesc sa booteze in Windows 10 ARM si cam atat, Lumia 950 XL spre exemplu, a vazut un succes mai mare si a oferit o functionalitate sporita. Cu atat mai mult cu cat exista si ghiduri de instalare a sistemului de operare pe aceste dispozitive.

Oricum ar fi, ideea de a rula Windows 10 pe un telefon deschide multe posibilitati pe viitor. Cum munca pe calculator se desfasoara fie pe Windows, fie pe macOS sau in cazuri mai rare, pe Linux, posibilitatea de a trece de la PC la telefon pe acelasi sistem de operare le confera celor de la Microsoft un avantaj. Am vazut cu ochii mei cum functioneaza integrarea dintre macOS si iOS, iar daca Windows ar reusi macar ceva asemanator, ar putea castiga un public destul de mare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button