MORETech&IT

Microsoft este acum mai valoros ca Google

Dacă ați cumpărat cumva acțiuni Microsoft în momentul în care ați auzit că Steve Ballmer renunță la postul său de CEO, acum probabil vă bucurați de triplarea valorii investiției voastre.

În ultimele câteva luni, acțiunile companiei Microsoft nu doar că au început să se apropie cu pași repezi de un record istoric de 100 de dolari (maximul de astăzi a fost 99.15 dolari), dar pe parcurs a depășit Google în valoare totală.

Evaluarea de pe piața bursieră a companiei Microsoft este în acest moment de 753 de miliarde de dolari, în timp ce gigantul internetului are în acest moment o valoare estimată de doar 739 de miliarde de dolari. Și nu este vorba doar de componenta din Google care se ocupă de căutări pe internet, mail și telefoane mobile. Acea sumă acoperă întregul Alphabet, cu toate componentele sale din ce în ce mai ușor de rătăcit. Desigur, cele două companii tot sunt în spatele altor entități, precum Amazon, ce se apropie de 800 de miliarde de dolari, și Apple, care a trecut de ceva vreme de 900 de miliarde de dolari.

Practic, Microsoft ar trebui să fie ceva mai sus în clasament până în acest moment, dar două lucruri au cam avut un impact negativ asupra performanței de altfel excelentă de pe piață. Primul a fost eșecul lamentabil al inițiativei Windows Phone. Compania tot va încerca să redreseze situația cu Surface Phone, care probabil va fi anunțat în curând în cazul în care nu va fi anulat. Al doilea a fost Windows 10 în sine. Microsoft se lăuda că până la mijlocul acestui an va atinge 1 miliard de dispozitive pe care sistemul de operare va funcționa, dar cu numai câteva zile rămase până la jumătatea anului, Windows 10 abia a trecut de 700 de milioane de instalări.

Previziunea poate că a fost prea optimistă, pentru că deși sistemul de operare era oferit gratuit, continuă să fie o iritare aberantă în prea multe aspecte pentru a putea fi adoptat de toți utilizatorii de Windows 7. Unii dintre cei care au trecut la Windows 10 chiar consideră revenirea la Windows 7, pentru că s-au supărat ca fiecare update, oricât de mic sau mare, să strice o funcție sau alta a sistemului de operare. Iar înainte să spuneți că ar trebui să fac un „clean install” de fiecare dată, subestimați cât de mult efort implică refacerea unui PC de producție video de trei sau patru ori pe an… ca să nu mai spun că un sistem de operare serios nu te-ar obliga să faci asta în primul rând.

În ceea ce privește valoare brand-ului în sine, Microsoft se află abia pe locul 4.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button