Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Microsoft Edge întrece Chrome-ul la personalizarea interfeței

Este vorba despre unul din cele mai importante și mai recurente aspecte din ultima vreme atunci când utilizăm un browser: gestionarea tab-urilor. Fie că navighezi pe Mozilla, Chrome sau Microsoft Edge, o interfață curată și ușor de personalizat este un mare avantaj pentru cei care lucrează cu zeci de ferestre deschise.

La acest capitol, cel din urmă pare că este cea mai bună variantă. Pe lângă rezolvarea problemelor de autoplay, versiunea 91 scoate tot ce are mai bun ideea de vertical tabs. Astfel, Microsoft îmbunătățește aspectul ferestrelor amplasate vertical, oferind un spațiu de lucru mai mare, potrivit pentru pagini web cu mult conținut, păstrând în schimb o interfață curată și aerisită. Tab-urile dispuse vertical sunt regăsite în partea stângă a browser-ului, dar opțiunea se află momentan în spatele unui flag.

Cum se activează vertical tabs pentru Microsoft Edge?

Pentru a putea activa setarea oferită de Microsoft Edge, tot ce trebuie să faci este să scrii în address bar Edge://flags. Acolo vor fi listate o sumedenie de opțiuni experimentale care pot fi activate manual. Cel mai ușor este să introduci keyword-urile vertical tabs în bara de search aferentă, ca mai apoi să poți activa setarea de vertical tabs.

Acolo vei regăsi și o opțiune care îți ascunde bara de titlu a unei pagini, pentru a salva și mai mult spațiu atunci când stai pe un site. Treci de pe Default pe Enable la ambele setări, apoi restartează Microsoft Edge, iar la următoarea vizită ferestrele vor fi dispuse vertical, pe stânga.

Microsoft Edge

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button