Știri ITRSS PaginaDeMedia

Microsoft Edge vrea să rezolve problema Media Autoplay, în timp ce Chrome o ignoră

O să fiu sincer cu voi. Pe PC folosesc doar Microsoft Edge pentru că mi-e lene să instalez Chrome. De fapt, nu e ca si cum oricum instalez chestii gen Steam, deci ce motiv aș avea să nu iau și Chrome-ul, în afara faptului că este un devorator de RAM? Aici mă salvează Edge-ul, și-mi oferă următorul motiv: se va implementa o funcție care limitează, uneori blocând complet redarea clipurilor de pe diverse site-uri, alături de acele reclame video care își dau autoplay, chiar și prin AdBlocker.

Această opțiune a fost descoperită pe build-ul Canary al Microsoft Edge (bazat pe Chromium) și vine în două alternative prezentate de Media Autoplay: Allow și Limit. Cea din urmă este setată default pentru toate versiunile browser-ului, începând cu 91.0.841.0. Într-adevăr, nu blochează întru totul clipurile și reclamele care se redau automat. Cândva, exista o opțiune de Block, dar accesul la ea era ca un fel de joc de-a hackerii, iar multă lume se plângea că nu funcționează așa cum trebuie.

Microsoft Edge media autoplay

Microsoft Edge s-a prins că nu toți avem nevoie de autoplay în viețile noastre

Setările pentru Media Autoplay se află decoamdată ferecate în versiunea beta de Microsoft Edge, iar asta ar putea însemna două lucruri: fie Microsoft va optimiza setările și le va introduce pe varianta live, fie va renunța la ele, considerându-le un experiment eșuat. Având în vedere faptul că Microsoft pare că încearcă să se mobilizeze în a-i ajunge lui Google la degetul mic (dacă nu prin popularitate, atunci prin eficiență), alternativa din urmă nu prea cred că-și mai are rostul.

Conform unor statistici, Microsoft Edge reprezintă doar 3.45% din sectorul browserelor, în vreme ce Google Chrome mănâncă în jur de 64.15%. Dar hei, Edge și-a schimbat UI-ul taburilor și și-a adăugat și un password manager, iar acum se apropie de o funcție pe care Chrome nu prea are bunul simț să o ia în calcul, darămite să o pună pe default: Limit Media Autoplay.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button