MORE

Cum vrea Microsoft sa faca mai multi bani de pe urma ta folosind Windows 10?

Cand Microsoft a anuntat ca Windows 10 va fi gratuit timp de un an, ne-am intrebat cu totii care-i poanta, avand in vedere proverbul modern ca daca un produs este gratuit, atunci TU esti produsul.

Ei bine, pe langa hartuirea constanta pe care au primit-o utilizatorii ce au ales sa nu faca upgrade, cei ce au trecut la Windows 10 au trebuit sa se „bucure” de reclamele din meniul Start, sub denumirea de aplicatii promovate sau pur si simplu stiri. Ei bine, daca Microsoft primeste un deget, incepe sa-ti colcaie pe toata mana, asa ca daca aveti de gand sa ramaneti in ecosistemul Windows, pregatiti-va pentru o intensificare a eforturile de marketing.

In vara aceasta, Microsoft vor lansa un „Update aniversar” pentru Windows 10, ce va include multe schimbari, printre care si functii noi pentru Cortana, extensii de browser pentru Edge si imbunatatiri in aplicatia Xbox (cel putin pentru posesorii de Xbox One). Printre aceste „bunatati” aniversare, va fi inclusa si schimbarea numarului de aplicatii promovate in meniul Start.

Aplicatiile promovate din Windows 10

In momentul de fata, cand deschizi meniul Start, numarul de anunturi de stiri sau aplicatii cu care esti bombardat este variabil, cateodata afisand unul sau doua anunturi, dar putand ajunge pana la 5 asemenea „oferte”. In teorie, aceste oferte sunt oferite functie de interesele tale, dar in cel mai bun caz, orice oferte am primit pana acum au fost reactive, legate de aplicatii instalate sau accesate, si mai putin utile in a ne anticipa nevoile.

Cat despre stiri, avand in vedere ca aplicatia nativa nici nu ofera stiri in limba Romana, putem spune ca ne-am saturat sa vedem ce face Trump direct in meniul de Start, si ca PC-urile personale sa fie tratate ca bazar-uri la purtator.

Ei bine, acest update va creste numarul de aplicatii promovate de la 5 la 10, in esenta dubland volumul de reclame afisat direct in calculatorul tau.

Microsoft dubleaza volumul de reclame

In contextul in care numarul de „tigle” afisate in meniul Start este oricum limitat, inseamna ca aproape jumatate din aplicatiile afisate nu vor fi nici macar unele pe care le detii.

Inca nu este clar daca aceste bunatati din partea Microsoft se vor aplica tuturor utilizatorilor, sau doar noilor instalari ale update-ului aniversar, dar fiind vorba de Microsoft, ne asteptam la orice (iar daca strategia are succesul scontat de Microsoft, am fi surprinsi daca nu vor propaga modificarile la intreaga baza de utilizatori).

[Windows Hardware Engineering Community]

Articole asemanatoare

Back to top button