MORE

Microsoft Copilot, disponibil acum pe Android și iOS

Microsoft a lansat aplicația Copilot pentru dispozitive cu Android și iOS, oferind utilizatorilor de mobil o alternativă ChatGPT foarte puternică, conectată la întreg ecosistemul de servicii și dispozitive care folosesc platformele Microsoft.

Înlocuitor Bing Chat, Copilot AI Companion folosește inteligență artificială pentru a răspunde la întrebări scrise sau rostite în limbaj natural, îndeplinind diverse sarcini și oferind soluții la problemele cu care se confruntă utilizatorii Windows și nu numai. Noile experiențe AI includ funcții axate pe accesibilitate, securitate și productivitate.

Spre deosebire de Bing Chat și alte servicii bazate pe generative AI, modul în care Windows Copilot este integrat cu sistemul de operare Windows și aplicațiile Microsoft face posibilă îndeplinirea a tot felul de sarcini. Spre exemplu, pe PC utilizatorii pot cere asistentului Copilot să găsească o anume setare Windows și să aducă meniul relevant pe ecran. Ba chiar, poți cere AI-ului să facă anumite lucruri în locul tău, cum ar fi ajustarea luminozității ecranului sau volumul sonor, diagnosticarea conexiunii la rețea și pornirea unei aplicații prin simpla rostire a numelui. Probabil că mare parte din această funcționalitate se va regăsi și pe dispozitivele cu Android și iOS, Microsoft integrând tot felul de „ajutoare” și automatizări care îți vor face viața mult mai ușoară.

La fel ca alți chatbot AI pentru mobil, Microsoft Copilot folosește inteligență artificială pentru a răspunde la întrebări și solicitări scrise sau rostite în limbaj natural. Utilizatorii pot folosi asistentul AI pentru a redacta email-uri, genera veritabile esee pornind de la câteva indicații și cuvinte cheie, rezuma texte complexe, crea itinerarii de călătorie personalizate, crea sau actualiza CV-urile de angajare și multe altele.

Microsoft Copilot

În plus, poți utiliza funcția Image Creator (bazată pe motorul de generare imagine DALL·E 3) pentru a explora noi stiluri și idei creative, genera conținut numai bun de postat pe rețele sociale, genera logo-uri și imagini de brand, pentru a crea fundaluri personalizate și multe altele.

„Combinând puterea GPT-4 cu capacitățile imaginative ale DALL·E 3, Copilot nu numai că vă îmbunătățește fluxul de lucru de proiectare, dar vă poate aduce creativitatea la noi culmi inspiratoare”, se arată în descrierea aplicației.

Lansată în perioada sărbătorilor de iarnă, aplicația Copilot a strâns deja peste 1,5 milioane de instalări, atât pe Android cât și pe iOS.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button