ȘtiriTech&IT

Microsoft va adăuga suport nativ pentru controlul iluminării RGB în Windows 11

Pe la începutul anului am aflat din niște leak-uri că Microsoft testează o funcție nouă pentru Windows 11. Aceasta le-ar oferi utilizatorilor o interfață de control a iluminării RGB pentru toate accesoriile conectate la PC, astfel eliminând nevoia softurilor 3rd party de la diverși producători. Acum am primit și confirmarea din partea Microsoft, care nu doar că au validat zvonurile, dar ne-au oferit și câteva informații utile.

Spre exemplu, am aflat că această aplicație se va numi Dynamic Lighting și o vom putea accesa direct din meniul de setări al Windows 11. Și nu cred că suntem chiar atât de departe de lansarea oficială, întrucât luna asta va fi introdusă în programul Windows Insider. În felul acesta, dezvoltatorii de periferice și accesorii RGB vor putea să-și integreze produsele în lista de compatibilitate a noii funcții.

Accesoriile iluminate au devenit foarte populare și pot adăuga energie și emoție PC-ului tău. Astăzi, multe dintre aceste accesorii se bazează pe aplicații 3rd party și au o integrare foarte fragmentată. Cu ajutorul Dynamic Lighting, utilizatorii de Windows vor putea instala și personaliza cu ușurință toate dispozitivele cu RGB direct din setări. Luna aceasta vom lansa Dynamic Lighting pentru Windows Insiders, astfel partenerii noștri hardware pot experimenta cu diferite metode de integrare a iluminării RGB.

Odată cu introducerea Dynamic Lighting, cei de la Microsoft vor rezolva o problemă din ce în ce mai enervantă. Va dispărea nevoia de a instala două-trei softuri diferite dacă ai periferice de la mai mulți producători și cel puțin pentru mine, asta este o victorie importantă. Momentan am instalate în PC numai vreo patru softuri de control RGB și abia aștept să scap de ele. Și odată cu această adiție, Windows 11 devine și mai versatil, după ce-am aflat de curând că va ști să desfacă și fișiere .rar.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button