ȘtiriTech&IT

Adio WinRAR și 7-Zip! Următorul update de Windows 11 vine cu o soluție de dezarhivare care le scoate la pensie

Probabil voi folosi 7-Zip în continuare, mai mult din obișnuință

De pe vremea când am instalat pentru prima dată un Windows, configurarea de softuri precum WinRAR a devenit un reflex; ceva ce am ajuns să consider drept parte din procesul de instalare. La fel ca mulți dintre voi, am descoperit WinRAR prima dată, însă pe măsură ce mi-am propus să nu mai piratez și să nu mai promovez pirateria, am migrat către o soluție open-source și așa a apărut în peisaj 7-Zip. Iar de când l-am descoperit, nu m-am mai uitat înapoi. Doar că asta s-ar putea schimba odată ce Windows 11 primește update-ul mult așteptat.

După aproape 30 de ani, cel mai avansat și popular sistem de operare de pe piață, primește o funcție atât de complexă încât m-a uimit inventivitatea celor de la Microsoft. Deci fiți atenți: dacă aveți un fișier .rar, .7z, .gz sau chiar și .tar, când veți da un click dreapta pe el veți avea direct din Windows 11 opțiunea de dezarhivare. TARE! Trei decenii, mai mulți ani decât am eu de când am făcut primul „OA!” și iată c-a venit.

Știu ce am scris în subtitlu, iar o vreme așa și voi face. Adică voi continua să folosesc 7-Zip ca și soluție go-to pentru arhive. Dar asta am spus și despre Google Chrome și iată-mă cum scriu articole din Microsoft Edge. Că până la urmă, dacă e la îndemână, prost să fiu să nu îl folosesc. Și cu asta, se mai adaugă încă o funcție foarte utilă în portofoliul de trucuri pe care le știe Windows 11. Și-acum abia aștept să-mi dea unii în cap prin comentarii că Windows XP este mai bun. Vă salut cu stimă și respect!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button