PCTECHTech&IT

Microsoft confirma reconstructia lui Edge pe plaftorma Chromium

Microsoft va reconstrui browserul Edge pe platforma folosita si de Google Chrome, urmand sa faca disponibila noua versiune pe Windows 10, 7, 8 si macOS.

Va spuneam spuneam zielele trecute despre zvonurile ca Microsoft se pregatesc sa reconstruiasca browserul Edge. Astazi, compania a anuntat oficial ca va abandona motoarele de scripting EdgeHTML si Chakra si ca va face trecerea la Chromium pentru urmatoarea iteratie a programului sau de navigare web.

In ciuda faptului ca este un browser incorporat pe Windows 10, instalat pe aproximativ 700 de milioane de dispozitive active, Edge detine doar o mica parte din piata navigarii online de pe desktop. Google Chrome este lider detasat pe acest segment, iar actualizarile constante care ii sunt aduse il pastreaza favorit printre utilizatori pentru multa vreme. Chiar daca Edge a fost browserul compatibil cu cele mai multe standarde pe care Microsoft le-a livrat vreodata, rata redusa de utilizare si disponibilitatea exclusiva pe Windows 10 au dat adesea batai de cap dezvoltatorilor web, care nu reuseau sa adune suficiente date in privinta functionalitatii site-urilor. Pentru utilizator, asta se traducea intr-o experienta web imperfecta, iar de aici pana la mutarea pe Google Chrome nu ramanea de facut decat un mic pas.

Trecerea la Chromium ca suport pentru Edge ar trebui sa imbunatateasca destul de mult situatia browserului Microsoft. De asemenea, compania va lansa versiuni de Edge bazate pe Chromium pentru Windows 7, Windows 8 si chiar macOS, in plus fata de Windows 10. Mai mult, Edge a fost deja bazat pe Chromium pentru versiunea de Android, asa ca echipa este cel putin familiarizata cu ce poate face.

Microsoft s-a angajat sa avanseze in continuare standardele web si sa aduca avantajele actuale de la Edge la Chromium, cum ar fi caracteristicile de accesibilitate si securitate. Prin imbratisarea Chromium, compania va avea un impact mult mai mare pe web decat daca si-ar mentine propriul cod, asa ca recent confirmata schimbare ar trebui sa fie o victorie pana si pentru cei care se fereau sa foloseasca Edge.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button