SecuritateTech&IT

Microsoft cade pradă atacurilor cibernetice lansate de LAPSUS$

LAPSUS$, cei care au dat spargerea la NVIDIA, Samsung și cel mai probabil și Ubisoft, lovesc din nou, iar cea mai recentă victimă pare să fi fost Microsoft. Gruparea afirmă că a reușit să accesese sistemele interne ale companiei și au obținut codurile-sursă pentru Bing și Cortana.

LAPSUS$ au postat online mai multe screenshot-uri a ceea ce pare a fi un developer account de la Microsot cu acces la foldere intitulate „Bing_UX”, „Bing-Source” și „Cortana”, alături de alte secțiuni adiționale: „mscomdev,” „microsoft” și „msblox.” Inițial, hackerii anunțaseră că se află în căutare de angajați Microsoft și insideri care să le ofere mai multe informații: „IMPORTANT: NU CĂUTĂM DATE, CI AVEM NEVOIE DE UN ANGAJAT CARE SĂ NE OFERE UN VPN SAU CITRIX CĂTRE REȚEA.”

Microsoft hack

La rândul ei, compania menționează că a luat la cunoștință situația și că investighează breșa de securitate. Pentru moment, LAPSUS$ nu au înaintat nicio cerere către Microsoft. Ar fi trebuit să fie vorba despre o răscumpărare, după cum s-a întâmplat în cazul NVIDIA, dar situația pare să se agraveze. După NVIDIA, Samsung, Ubisoft și Bill Gates, oare ce va urma?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button