PC

Microsoft anunță Surface Laptop

Pe lângă varianta cea nouă și limitată a lui Windows 10, Microsoft a dezvăluit seara trecută și ceva hardware nou.

Compania a prezentat noul Surface Laptop, un sistem construit și evident marketat pentru a face competiție sistemelor portabile tradiționale construite de către Apple. Nu este un toaster-frigider, ci un laptop normal.

https://youtu.be/74kPEJWpCD4

Acest sistem cântărește 1.25 Kg și are un ecran de 13.5 inch cu o rezoluție maximă de 2256×1504, în format 3:2. Ecranul este tactil și suportă 100% din spațiul de culoare sRGB, dar nu are tocmai o densitate la fel de bună ca cea a celui de pe Surface Book sau Surface 4 Pro.

Laptopul vine echipat cu o cameră cu o rezoluție de 720p și una pentru recunoaștere facială, care este folosită la sistemul Windows Hello. Vine până și cu un procesor de criptare ce face dispozitivul compatibil cu standardele TPM 2.0, ceea ce înseamnă că este sigur pentru a fi folosit într-un mediu enterprise.

În rest, avem parte de un sistem destul de standard care folosește procesoare Intel Kaby Lake i5 7200U sau i7 7660U, ambele având doar două nuclee fizice, așa că n-ar trebui să vă așteptați la miracole. Pe partea grafică nu aveți cine știe ce putere, fiind vorba doar de soluția integrată în procesoarele Intel. Memoria RAM începe de la 4GB și poate să ajungă până la 16GB, dar numai DDR3. Iar capacitatea de stocare merge de la 128GB la 1TB, prin SSD-uri NVMe.

În rest, veți avea parte de: porturi USB, mini Display Port, unu port Surface Connect, un jack audio, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, și o baterie care aparent ar oferi 14.5 ore de playback video.

Prețul pentru configurația minimă a lui Surface Laptop este de 1000 de dolari, ajungând până la 2200 de dolari pentru ediția cea mai dichisită.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Pingback: Microsoft anunță Surface Laptop - Pro Team Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button