PC

Windows 10 S a fost anunțat

Versiunea ceva mai restrictivă a lui Windows 10, care s-a ivit pe internet acum câteva săptămâni, a fost anunțată în mod oficial.

Windows 10 S este o variantă a sistemului de operare menită pentru școli, un soi de înlocuitor pentru Windows RT, care de data aceasta va funcționa pe orice fel de procesor, nu doar pe cele ARM. Limitările țin de modul în care sistemul de operare permite instalarea programelor. Acestea pot fi obținute doar de pe Windows Store. Așa că dacă ceva nu se află în magazin, nu va fi disponibil pentru Windows 10 S. Microsoft invită toți dezvoltatorii dornici să își împacheteze aplicațiile în Windows Store, folosind Windows Desktop Bridge.

Aplicațiile construite în acest mod au avantajul securității, rulând separat de restul sistemului de operare și de celelalte aplicații. Ceva ideal pentru școli unde elevii tind să descarce absolut orice.

Pe lângă modul în care gestionează programele, sistemul de operare are un sistem de log-in mai rapid, care va dura doar 15 secunde. PC-urile echipate cu sistemul de operare din școli pot fi foarte ușor configurate folosind un stick de memorie USB, ușurând munca profesorilor.

Limitările impuse asupra sistemului de operare pot foarte ușor să fie îndepărtate printr-un upgrade la varianta Windows 10 Pro, contra unei taxe.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button