TECH

Meta vrea să-și lanseze primii ochelari AR în 2024

Meta are o obsesie cu desăvârșirea conceptelor de metaverse și augmented reality. Prima dovadă oarecum tangibilă a acestor eforturi s-ar putea materializa sub forma unei perechi de ochelari AR, ca parte din așa-numitul Project Nazare la care Meta lucrează. Sursele spun că device-ul ar urma să fie lansat pe undeva prin 2024, iar un model „mai light și mai avansat” va debuta în 2026. În cele din urmă, anul 2028 va fi rezervat lansării unei a treia variante, probabil cea mai avansată și mai versatilă.

Teoretic, prima iterație de ochelari AR va opera independent de telefon, dar tot vei avea nevoie de un dispozitiv similar care să se ocupe partea computațională și de un fel de brățală care să poată transmite semnalele și informațiile necesare. Modelul se va baza pe Android și ar putea oferi capabilități full AR alături de imagini 3D, eye tracking, module de camere, un sistem audio stereo, asigurând în același timp un câmp vizual destul de larg și un look oarecum acceptabil. Însă cireașa de pe tort va fi alta. În concepția lui Mark Zuckerberg, ochelarii dezvoltați de Meta îți vor oferi posibilitatea de a comunica eficient cu hologramele altor utilizatori, pe motiv că abordarea asta va asigura o experiență mai interesantă și mai autentică față de apelurile video tradiționale.

Meta vrea să zguduie lumea tehnologiei (cică)

Compania are în plan și un posibil model mai puțin luxos. Aici este vorba despre o pereche de smart glasses conectați la telefon, pe numele Hypernova. Ochelarii ăștia nu vor face prea multe în afară de afișarea de notificări, dar au șanse să fie lansați tot în 2024. Deși este o abordare ambițioasă, Meta se așteaptă ca succesul în vânzări să fie unul modest. Este posibil ca primii ochelari Project Nazare să fie cumpărați de cel mult câteva sute de mii de entuziaști sau dezvoltatori. Chiar și așa, Zucc este de părere că și aceste vânzări sunt absolut vitale, pentru că acești ochelari vor fi priviți ca un fel de eră iPhone pentru Meta. Practic, omul speră că Meta va face ceea ce a făcut Apple cu primul iPhone: va zgudui industria și va redefini sensul companiei.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button