TECHTech&IT

Meta vrea să dezvolte un sistem universal de traducere în interiorul metaversului

Facebook/Meta jonglează de multă vreme cu inteligența artificială, iar eforturile concentrate spre domeniul AR/VR devin din ce în ce mai evidente. Mark Zuckerberg și-a anunțat planurile de a face din metaverse-ul său o lume extrem de interactivă, în care toți utilizatorii se vor putea înțelege unii cu alții indiferent de limba vorbită.

Ieri a avut loc livestream-ul Inside the Lab: Building for the metaverse with AI. În cadrul acestuia, Zuckerberg a detaliat planul de a dezvolta și integra un sistem universal de traducere care să poată fi integrat în soluțiile AI de la baza metaverse-ului. Compania menționează că scopul principal este ca volume din ce în ce mai mari de informații să poată fi captate și asimilate de mulți senzori speciali. Asta ar duce la capacitatea AI-ului de a efectua predicții vaste și de a lua decizii importante. Acestea vor aduce cu sine algoritmi mult mai complecși și metode de învățare bazate pe interacțiuni din ce în ce mai diverse.

Începutul acestui obiectiv este reprezentat și de platforma universală de traducere. Zuckerberg consideră că sistemul cu pricina este o parte din eforturile Meta de a îmbunătăți modul în care lumea folosește Internetul și interacționează cu alți utilizatori. Toate aceste aspecte vor culmina cu dezvoltarea substanțială a Metaverse-ului, unealta atotputernică la care visează megacorporația malefică compania.

Acest lucru va fi foarte important pentru oamenii care vor începe să se teleporteze prin lumile virtuale și să experimenteze diverse alături de oameni din alte medii și culturi. Acum avem șansa de a face Internetul mai bun și să setăm un nou standard în care cu toții vom putea comunica între noi, indiferent de ce limbă vorbim sau de unde venim. Și dacă totul merge bine, ăsta va fi doar un exemplu al modului în care inteligența artificială îi poate ajuta pe oameni să interacționeze la nivel global. Zuccy

Planul dezvoltatorului este format din doi pași. În primul rând, se lucrează la No Language Left Behind, un sistem capabil să învețe orice limbă, „indiferent de volumul de informație disponibilă din care să învețe”. Practic, este vorba despre un motor care va putea traduce sute de limbi cu precizie maximă, de la limbile cele mai uzuale la Urdu și multilingvistica din Uganda.

Meta sistem traduceree

Cel de-al doilea pas este crearea așa-numitului AI Babelfish. În combinație cu sistemul No Language Left Behind, platforma aceasta va fi capabilă să ofere traducere speech-to-speech în timp real. Promisiunea lui Zuckerberg este aceea a comunicării instantanee indiferent de ce limbi vorbesc interlocutorii.

Meta sistem traduceree

Sunt niște cuvinte mari din partea unei companii aflate în centrul multor controverse. Facebook/Meta începe să piardă din bani și din public, dar pare că joacă pe două fronturi cu la fel de multă ambiție: FB-ul devine încet-încet o clonă de TikTok în încercarea de a atrage utilizatorii de odinioară. În același timp, se lucrează din plin la închisoarea universul virtual care ne promite un viitor mai bun într-ale interacțiunii de peste mări și țări.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button