Tech&ITȘtiri

Meta are planuri mari cu casca VR Quest 3

Imaginează-ți că îți pui pentru prima dată casca VR Meta Quest 3, nume de cod Eureka. Imediat, ai observa că este mai ușoară și mai subțire decât originalul Quest 2. Se așază mai confortabil pe fața ta, chiar și atunci când te pierzi în jocurile tale preferate pentru perioade îndelungate, așa cum raportează Mark Gurman de la Bloomberg.

În călătoria ta digitală, descoperi caracteristici pe care le-ai așteptat cu nerăbdare să le vezi în Apple Reality Pro, dacă așa se va numi încercarea Apple de a pătrunde în domeniul ăsta. Hand tracking sofisticat și pass-through sunt prezente, făcându-te să te simți în lumea virtuală. Dar stai, nu există zvonuri că headset-ul Apple ar putea costa până la $3,000? Sigur, prețul lui Quest 3 nu este încă final, și s-ar putea să fie mai scump decât Quest 2 care costă $400. Dar cu siguranță va fi o afacere mult mai bună în comparație cu Quest Pro de anul trecut, chiar și după ce prețul acestuia a fost redus de la $1,499.99 la $999.99.

Explorând mai departe, vei aprecia designul prietenos cu utilizatorul al Eureka. Poți să te plimbi prin casă cu căștile pe cap, perfect conștient de împrejurimile tale. Poți chiar să-ți bei cafeaua, știind că poți rămâne mai mult timp în această realitate îmbunătățită. În plus, viteza cipului Qualcomm Snapdragon XR2 de a doua generație asigură performanțe foarte bune, chiar și atunci când alegi să rulezi jocuri direct pe cască. Trebuie să observi, totuși, că spre deosebire de Sony’s PSVR 2, Quest 3 nu va avea un sistem de urmărire al ochilor, ceea ce înseamnă că nu poate ajusta grafica în funcție de unde te uiți.

Actualizări de design? Quest 3 le are. Mai mulți senzori, camere color pentru pass-through, un sistem îmbunătățit pentru ajustarea distanței interpupilare a lentilei și un senzor de adâncime pentru o performanță AR mai bună. Există și controlere reconfigurate, gândite să fie mai comode și mai practice. Gurman observă că, chiar dacă afișajul nu pare mai clar, îmbunătățirile se datorează în mare măsură modului în care camerele căștilor gestionează lumina și culoarea. Rămâne de văzut cu va arăta noua cască de la Meta. Un lucru e cert: ca un posesor și fan de Quest 2, abia aștept să văd ce experiență va oferi următorul model.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button