CommunityFilme

Marvel este forțat să elimine personajul The Punisher din repertoriul filmelor și benzilor desenate

Când am dat de chestia asta legată de Marvel, m-am dus imediat cu gândul la primul Doom. Pe undeva pe la începutul anilor 2000, s-a iscat un scandal monstru pe tema violenței provocate de jocuri video, care, vezi Doamne, au avut drept efect atacuri teroriste și toate cele. Ghici-ciupercă cine a fost vinovatul la vremea aceea?

Marvel și cancel culture

Cum să nu iubești minunata Americă? Până la urmă, crizele umanității au mereu ceva de-a face cu SUA, prin cine știe ce conjunctură care mai de care mai ridicolă. Iar prin asta, cancel culture-ul lovește din nou, sperând să facă din Marvel următoarea sa victimă.

În contextul celor întâmplate la Capitoliu, pe lângă zarva iscată de eliminarea lui Donald Trump de pe social media, universul Marvel se află sub atac. Mulțimea furioasă vrea ca Frank Castle aka The Punisher să nu mai existe nici în multiversul, nici în filmele și serialele făurite de Marvel.

Motivul? Păi, vai și amar, lumea se plânge că personajul, împreună cu celebrul său simbol șmecher, instigă la ură și violență, și d-aia barbarii care au prădat Capitoliul ca vikingii bietele sătucuri anglo-saxone își asortau îmbrăcămintea de protestatar cu craniul de pe costumul lui Frank Castle, căpățâna fiind trântită peste tricourile și badge-urile cu steagul Americii.

De-a lungul vremii, imaginea The Punisher a fost hulită de foarte mulți justițiari autoproclamați. Frank Castle, prin natura sa de personaj de benzi desenate destul de badass, a fost mereu motivat de răzbunare și de un caracter de antierou. Dar, oameni buni, vorbim aici de divertisment, și nu văd pe nimeni să facă gură pe motivul că Deadpool este un descreierat cu sindromul Tourette.

Lucrurile s-au agravat pe fondul raidului de la Capitoliu, și iată-ne aici, în fața unor postări exasperante care cer ca Marvel să arunce apa peste cerneala care a dat viață personajului supărat pe viață

Ok, poate m-a luat valul, dar…

De parcă nu era de ajuns, Marvel este pus în situația de a-l mutila pe Frank Castle exact pe alți membri ai panteonului sacru din benzile desenate. Există posibilitatea ca Marvel, deja cumpărat de către Disney, să facă un rebirth al personajului și să-l facă un fel de Captain America foarte încântat să se alăture autorităților, sau să primească un logo nou, adică în locul craniului va fi amplasat probabil un pitic din Albă ca Zăpada cu lozinca Friendship is magic. Ori asta, ori (sper din suflet, dar slabe șanse) Marvel ar putea să se șteargă la fund cu opiniile agitatorilor SJW și să continuie să ofere material cât de cât interesant. Din punctul meu de vedere, cele mai bune iterații The Punisher au fost și vor rămâne cele vechi, cu adaptarea Netflix reușind totuși să fie delicios de gritty și violent ca și filmele vechi de pe ProTv.

The Punisher-Marvel

Poate că veți spune că sufăr de boala butthurt-ului, dar francizele mele preferate încep să moară treptat, din simplul motiv că ne aflăm într-un secol în care nimeni nu pare că are un simț critic bine dezvoltat, la fel cum tot mai mulți își dau cu stângul în dreptul încercând să facă lumea mai bună prin cine știe ce idei care te fac să-ți stea mintea în locuri.

În cele din urmă, niciun lucru bun nu durează mult

Lumea vrea ca The Punisher să fie eliminat. Lumea vrea ca universul Warhammer să fie mult mai inclusiv și să prindă bine și la copii, adică se distruge tot ceea ce constituie teme mature și conținut mai mult sau mai puțin thought-provoking. Antieroii, dar și creațiile „mature” nu fac doar să ne ofere divertisment. Acestea pot să ne și pună pe gânduri, iar istoria este plină de lucrări cu personaje care, evident, au rolul de a te informa că niciun erou sau villain nu trebuie idolatrizat. Doar că acel „evident” trece pe lângă urechile multora.

Iată-ne, în plin declin al francizelor noastre preferate! Să vă mai spun că Disney a cumpărat și seria de filme Alien, iar Ridley Scott se trage de șireturi cu Mickey Mouse chiar acum?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button