PC

Malware-ul indestructibil care ataca firmware-ul USB: adevar sau poveste?

Va mai aduceti aminte de discutatul articol de acum cateva zile cu „virusul” indestructibil de USB? Ni s-a parut extrem de „periculos” subiectul, asa ca am facut „further investigations”. In principiu este vorba despre un malware care infecteaza firmware-ul USB-ului, propagandu-se ulterior in tot sistemul si apoi in alte sisteme cu care acesta este conectat. „Infectia” producandu-se la un nivel profund, acela al codului care face ca un anumit dispozitiv hardware, in cazul nostru drive-ul USB, sa functioneze, este extrem de greu de depistat si aproape imposibil de eliminat. Sau cel putin acesta este fondul stirii pe care am publicat-o si noi, ca si alti colegi din presa de specialitate. Adevarat sau fals? „Am intrebat un prieten”! Nimeni altul decat Costin Raiu, Director Global Research&Analysis Team la Kasperski Lab, unul dintre expertii de top din lume pe securitate informatica. Aveti parerea si explicatia sa in clipul de mai jos:

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. Dute ma vorbeste asta….tot astia care au fabricat antivirusi fac virusii deoarece daca nu ar fi existat virusi ei nu ar mai face bani ! 😀 Si de aceia a facut un antivirus ca doar cu programul lor poti elimina virusi….pentru ca virusi sunt facuti de ei !

  2. Un subiect destul de interesant…o sa incep sa ma informez pe tema asta…ma facut extrem de curios 🙂

  3. Ceea ce spui tu e complet gresit, majoritatea care infecteaza calculatoare, o fac pentru a obtine informatii, bani sau pentru a-si expune o opinie. Tu gandesti asa probabil pentru ca esti un utilizator obisnuit, care presupun ca nu a lucrat cu RAT-uri, keylogg’s si alte porcarii. Eu doar ti-am spus, cand cineva infecteaza un calculator are in general un scop, informatiile luate sunt trimise undeva sau cer bani pentru deblocarea informatiei de pe harddisk(cryptolocker). Sper ca ai inteles, sa nu mai gandesti asa.. uite un exemplu, ClamAV, este gratis, cu tot cu sursa la download, pentru a putea fi compilata, e clar ca ei nu fac asta pentru bani..

  4. Deștept rău… Când a comentat ăsta a scăzut iq-ul siteului

  5. sincer nu imi fac griji si chiar as avea de ce tinnd cont ca nu folosesc antivirus dar parerea mea este ca e imposibil pentru mine sa ma infectez cu un astfel de malware

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button