Tech&ITȘtiri

Următorul tău telefon Android ar putea avea MagSafe, deși nu e iPhone

Îmi place atunci când o idee bună este implementată de cât mai mulți producători, iar sistemul de încărcare MagSafe pe care îl găsim acum doar pe iPhone va fi disponibil pentru toate telefoanele în viitor. Toate astea după ce Wireless Power Consortium (WPC) a anunțat că vor incorpora MagSafe în următorul standard de încărcare wireless Qi2.

Toate telefoanele care au în ziua de azi încărcare wireless se bazează pe standardul Qi, așa că este destul de sigur de anticipat că toți producătorii vor adopta rapid noua tehnologie, iar beneficiile sunt multe. Magneții asigură că bobina de încărcare se așează perfect peste bobina telefonului, ceea ce înseamnă o eficiență mai mare și căldură mai puțină, totul în timp ce vitezele de încărcare cresc.

Partea cea mai interesantă este că Qi2 nu este o copie a MagSafe. Tehnologia din spate este dată chiar de Apple, în urma încheierii unui parteneriat cu WPC. Asta mai înseamnă că toate încărcătoarele MagSafe vor funcționa optim pe telefoanele Android de anul viitor. Mă simt ciudat doar scriind asta. 😀

Standardul va debuta oficial în a doua parte a anului și ne putem aștepta să vedem telefoane care să îl integreze încă de la sfârșitul lui 2023, ceea ce sună foarte bine. Ce nu sună așa bine este că, conform publicației The Verge, Qi2 ar putea avea un sistem de autentificare ceea ce ar permite producătorilor de telefoane să blocheze anumite accesorii third-party de pe device-urile lor.

Interesant este că Apple este dispusă să își coboare gardurile și să împartă și cu alții tehnologiile proprietare de care dispune. Sunt convins că acest push al companiei către Qi2 vine și ca un răspuns la dispariția iminentă a portului Lightning, împreună cu tot ecosistemul construit pentru acest port de-a lungul timpului. Dacă au pierdut bătălia pe acel front, Apple se reprofilează și trece la încărcarea wireless. iPhone fără port de încărcare confirmat?!

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button