Tech&ITȘtiriTECH

Următorul iPhone nu va avea USB-C

Am iPhone de ani de zile iar în ultima vreme, unul dintre principalele dezavantaje de care m-am lovit a fost refuzul absolut al companiei Apple să înlocuiască bătrânul port Lightning cu USB-C. Dar, așa cum am mai vorbit și noi în trecut, Uniunea Europeană a adoptat o lege care să oblige compania să schimbe portul de pe iPhone.

Dar în timp ce mulți credeam că iPhone 15 va fi primul model care va face trecerea istorică la USB-C, se pare că mai avem de așteptat ceva. Conform unei directive publicate de Uniunea Europeană, obligativitatea folosirii USB-C va intra în vigoare la nivelul statelor membre pe data de 28 decembrie 2024. Directiva în sine intră în vigoare pe 27 decembrie 2022 dar este prevăzută o perioadă pentru armonizarea legislației la nivelul statelor Uniunii Europene.

Compania a zis în trecut că se va conforma reglementărilor aduse de Uniunea Europeană dar nu a dat mai multe detalii. Atunci, mulți experți au declarat că Apple ar putea găsi o portiță în aceste reglementări în așa fel încât să scoată pe piață primul iPhone fără port de încărcare, în ideea că mai bine renunță cu totul decât să implementeze un port USB-C.

Oricum ar fi, mai avem de așteptat până vedem o schimbare. Practic, acest deadline asigură că iPhone 15 nu va face tranziția, și dat fiind faptul că Apple își lansează telefoanele în septembrie, și seria de iPhone 16 din 2024 ar putea omite upgrade-ul. Sigur, Apple poate să ne facă o surpriză și să lanseze un telefon cu USB-C chiar anul viitor, dar nu aș miza pe asta.

Practic, primul telefon al gigantului din Cupertino care ar putea avea un port USB-C în partea de jos a carcasei ar fi iPhone 17, moment în care oricum, Apple ar putea trece la un telefon cu încărcare exclusiv wireless.

iphone no port
Sursa: MKBHD

Pe lângă reglementările legate de telefoane, Uniunea Europeană va implementa reguli asemănătoare și pentru alte produse precum: camere digitale, căști audio, console de jocuri portabile, boxe portabile, tastaturi, sisteme de navigație dar și laptop-uri. Pentru toate acestea, reglementările vor intra în vigoare pe 28 aprilie 2026.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button