TECHRSS PaginaDeMedia

MacBook Pro 16″ – Noul model ar avea specificații de invidiat

Conform zvonurilor, lansarea va avea loc foarte curând

Anul 2021 se anunță a fi unul interesant pentru lansări, iar asta include și noul MacBook Pro. Apple este pe cale să binecuvânteze noua generație de laptopuri cu chip-ul M1X, marcând începutul unei revoluții tehnologice, vezi Doamne.

Leak-urile ne spun că un MacBook Pro de 16 inci va fi lansat chiar peste câteva luni, în martie. Acesta va face uz de M1X, un chipset cu 12 nuclee, împărțite după modelul 8 performance cores și 4 high efficiency cores.

La prima vedere, este evident că Apple aduce îmbunătățiri semnificative următorului MacBook Pro. Generația curentă de laptopuri încorporează chip-urile M1 cu 8 nuclee, alături de GPU-uri cu 8 sau 7 nuclee, în funcție de model. De altfel, mă întreb ce fel de GPU își va găsi locul sub capota acestui MacBook Pro. Până la urmă, nu puțini sunt cei care opinează că AMD își bagă nasul în afacerea asta.

MacBook Pro – Planuri multe, anul are

Partea interesantă că, deși va intra pe piață cu mare pompă, M1X nu va deține pentru multă vreme coroana. Apple are în plan un upgrade destul de rapid, astfel încât compania ar putea anunța, poate chiar și lansa, chip-ul M2.

Upgrade-ul pare oarecum o tradiție, dacă e să luăm în calcul îmbunătățirile de la an la an. Cel mai simplu și mai evident exemplu este reprezentat de procesoarele Axx pentru iPhone și iPad. La fel, iMac și iMac Pro vor fi următorii candidați pentru actualizarea ARM, linia desktop având șanse mari să fie lansate odată cu procesorul M2.

Planurile celor de la Apple denotă ambiție și creativitate, în sensul că producătorul și-a propus ca întregul său line-up de produse să facă tranziția către tehnologia Apple Silicon până la sfârșitul anului 2022. Puse cap la cap, chip-ul M1X și viitorul MacBook Pro, alături de procesoarele M2 și de linia desktop iMac și iMac Pro vor deveni încet-încet o amenințare serioasă pentru sistemele bazate pe Windows.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button