Tech&ITȘtiri

Noul MacBook Air 15-inch vine echipat cu un SSD mai lent în varianta cu 256GB stocare

Ca un utilizator avid de MacBook Air 13-inch, vestea că Apple lansează un model cu un ecran mai mare a fost muzică pentru urechile mele. Dar unul dintre principalele puncte forte ale variantei mai mici este prețul scăzut, cel puțin în comparație cu alte laptopuri Apple. Desigur că ecranul mai mare costă mai mult, dar dacă vrei să ai viteze de transfer mai mari, ai face bine să nu te uiți la varianta de bază cu 256GB stocare.

Mulțumită canalului YouTube de tehnologie, Max Tech, am aflat că acest model este echipat cu un singur cip NAND. Te întrebi probabil, ce înseamnă asta pentru tine? Ei bine, comparativ cu modelele de 512GB, 1TB și 2TB, noul tău MacBook Air de 256GB ar putea avea viteze de citire și scriere SSD ceva mai lente. Modelele mai mari sunt dotate cu multiple cipuri NAND, care le ajută să funcționeze un pic mai rapid. Cu toate astea, impactul în utilizarea de zi cu zi s-ar putea să nu fie atât de semnificativ.

Privind și alte modele de 256GB, inclusiv MacBook Air de 13 inch, MacBook Pro de 13 inch și Mac mini, toate vin cu un singur cip NAND. Iată un mic fapt interesant: Apple folosea anterior două cipuri de 128GB pentru Mac-urile de 256GB, dar a trecut la un singur cip de 256GB pentru modelele noi. Această schimbare a adus o reducere între 30%-50% a vitezelor comparativ cu generația precedentă.

Când transferi fișiere pe un hard disk extern sau te confrunți cu sarcini de lucru grele, ar putea exista o ușoară încetinire. Mac-urile folosesc spațiul liber din SSD ca memorie virtuală când RAM-ul fizic este complet utilizat. Dar să fim sinceri, dacă ești un client obișnuit care a pus ochii un MacBook Air de 15 inch entry-level, este puțin probabil să observi acest lucru. Dorești viteze mai rapide? Optează pentru un upgrade de stocare la cel puțin 512GB atunci când îți alegi laptopul. Te va costa mai mult față de modelul de 256GB, dar te vei bucura de niște viteze de transfer îmbunătățite, dacă ai nevoie de așa ceva.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button