ȘtiriTech&IT

Lupta dintre Intel și AMD continuă pe piața laptopurilor

Noul procesor AMD Ryzen 9 7945HX și-a făcut apariția pe internet în bazele de date a câtorva softuri de benchmark și pare că tabăra roșie a pregătit un adevărat colos cu care să se ia la trântă cu Intel. Din rezultatele pe care le-am văzut până acum, pare că noul flagship Ryzen pentru laptopuri va fi un adevărat performer atunci când vorbim de gaming și creere de conținut. Ca idee, doar zic, noul procesor a cam îngropat generația trecută cu totul la capitolul performanță.

Ryzen 9 7945HX a obținut scoruri similare cu Ryzen 9 7900X în geekbench 5, ceea ce-l face cam de două ori mai puternic față de 6900HX-ul de anul trecut. În plus, același scor plasează noul flagship în aceeași categorie de performanță cu Core i9-13980HX – un procesor excelent pe care l-am testat chiar zilele trecute alături de RTX 4090 pe noul ROG Strix SCAR 18. Spuneam în acel review că Intel a cam câștigat lupta procesoarelor mobile, dar mi-a luat-o gura pe dinainte și AMD pe din urmă.

Și nu știu cât de mult valorează informația asta pentru anumiți oameni, însă faptul că AMD se apropie și chiar egalează Intel și pe segmentul laptop este big deal. Cu atât mai mult după ce Ryzen a luat cu asediu piața desktop și a forțat competiția să iasă din bula de confort asigurată de seria de procesoare Core. De-acum nu mai rămâne decât să vedem cum vor evolua lucrurile și dacă tabăra roșie va reuși să învingă competiția prin raportul performanță / preț. Iar dacă se va întâmpla și asta, ce urmează după – segmentul de procesoare de server și HPC?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button