HiFi-TVȘtiri ITTECH

LG trece la MicroLED

OLED poate că este viitorul, dar pe moment se pare că cei mai mari producători de televizoare din lume preferă să experimenteze cu MicroLED.

LG este cea mai recentă companie care să confirme că a început să experimenteze cu această tehnologie, iar conform zvonurilor a reușit deja să obțină rezultate interesante pe care le va împărți cu publicul larg la IFA 2018.

Veștile care circulă acum prin presă sugerează că LG va prezenta la IFA 2018 un competitor pentru celebrul The Wall produs de Samsung(cel pe care îl vedeți în imaginea de mai sus), a cărui diagonală va fi de 175 de inch, adică de aproape 4.5 metri.  Vom afla adevărul la sfârșitul acestei luni, când începe IFA.

Tehnologia MicroLED permite realizarea unor astfel de televizoare masive, deoarece ecranele sunt compuse din module individuale mai mic care pot fi puse la un loc până când te plictisești sau rămâi falit.  Prețul pentru o asemenea minunăție nu este cunoscut, nici măcar Samsung nu a vrut să dezvăluie cât a va costa varianta sa de 146 de inch, compania spunând doar că va fi mai ieftin decât lumea se așteaptă.

Costul este unul din avantajele cele mai atractive ale tehnologiei MicroLED, fiind mai ieftin decât OLED, din moment ce este bazat pe procese de producție existente. Celălalt avantaj notabil este că fiecare LED din ansamblu își generează propria lumină, așa că la nevoie pot fi dezactivate complet, ducând la contraste foarte bune și suport pentru HDR.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button