MORE

LG impinge limitele tehnologiei OLED pana la…4K!

LG si-a construit in ultima vreme o imagine de jucator de prima mana, de brand inventiv si temerar, cu produse de buna calitate si eficient din punct de vedere comercial. Nu se sfiesc sa inoveze si sa riste. LG G3 despre care am scris si noi de bine si pe buna dreptate, ca fiind telefonul momentului, este un exemplu in acest sens. Primul smartphone cu display 2K disponibil pe scara larga, de fapt planetara. Tot de display-uri se leaga si urmatoarea stire: LG a anuntat ca va fi prima companie din lume care va produce si comercializa televizoare OLED cu rezolutie 4K!

Se stie ca tehnologia OLED are avantajele sale clare, legate in special de calitatea imaginii, dar si limitari drastice care se refera in primul rand la dimensiuni. Ei bine, se pare ca LG a reusit sa depaseasca limitarile si sa ofere chiar de acum, si cand spunem „de acum” ne referim chiar la saptamana in curs, cel putin pentru Coreea de Sud, televizoare care vin cu extraordinara calitate a tehnologiei OLED, dar cu rezolutie 4K, la dimensiuni generoase. 65 si 77 de inch sunt modelele deja disponibile pentru Coreea si un model mai mic si mai ieftin (cca. 11-12.000 USD) va fi gata de livrare in Septembrie. Cel mai probabil il vom vedea la IFA. Toate sunt smart si au sistem de operare webOS, unul dintre cele mai bune OS-uri pentru acest gen de televizoare, dupa aprecierea noastra. L-am testat si…ne-a placut!

OLED-ul aduce in mod vizibil un contrast mai ridicat, negru mai profund (chiar si decat al „plasmelor” al caror ciclu de productie a…”incetat din viata”). Televizoare OLED 4K au mai fost prezentate si de catre alti producatori, gen Sony sau Panasonic, inca de anul trecut, dar LG vor fi primii care vor comercializa astfel de modele. Si asta conteaza. Pentru ca distributia in masa a unui produs este de fapt cea care determina scaderea preturilor. Cu cat rata de adoptie va fi mai rapida si mai ridicata, cu atat scad mai repede costurile de productie, si implicit cele de raft. Asadar, bafta LG, si speram ca acest pas va aduce mai aproape momentul cand si noi ne vom permite si ne vom bucura de astfel de TV-uri.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button