GamingRSS PaginaDeMedia

LG și AU Optronics vor dezvolta ecrane LCD cu rată de refresh de 480Hz

Lumea s-a schimbat, iar vremurile în care te jucai Quake sau StarCraft pe un monitor CRT au făcut loc momentelor în care cele mai bune monitoare de gaming vin la pachet cu o rată de refresh de 360Hz, poate chiar 390Hz și toate cele. Acesta ar fi standardul curent atunci când vine vorba de ecrane premium pe care să-ți lipești ochii în timpul sesiunilor de joacă, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Doi producători cunoscuți încep să lucreze la propriile serii de panouri LCD care să depășească acei 360Hz cu care se mândresc ecranele curente. Panourile viitorului vor oferi un refresh rate de 480Hz cu un frame time de 2.1 ms. Panourile ar urma să fie gata în 2022, ceea ce înseamnă că ecranele în sine vor fi lansate în 2023.

Cei doi producători sunt LG Display (din moment ce nu vom mai avea parte și de telefoane) și AU Optronics. Sursele spun că cel dintâi lucrează la mai multe variante de astfel de ecrane LCD de 480Hz, dintre care un model de 24,5 inci, care va oferi rezoluție 1080p și care ar putea fi disponibil în prima jumătate a anului 2023. AU Optronics, în schimb, încearcă să lanseze un model similar ceva mai devreme, adică în 2022, însă nu a fost oferită nicio informație în acest sens.

LG și AU Optronics ar trebui să vină cu niște soluții interesante

Nici despre tehnologiile încorporate nu se știu prea multe. La un monitor cu un astfel de variable refresh rate, (între 30Hz și 480Hz) ar fi nevoie, printre altele, de un IPU (image processing unit) foarte performant dar și de un TCON (timing controller) deosebit de rapid.

Astfel de ecrane produse de LG și AU Optronics vor fi aproape exclusiv destinate gaming-ului, în special sectorului e-sports. Sunt curios ce vor spune globii noștri oculari în momentul când vor fi atacați de rate de refresh de 480Hz care aproape că înlocuiesc realitatea.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button