TelefoaneRSS PaginaDeMedia

LG renunță oficial la producția de smartphone-uri

După o luptă îndelungată cu pierderi (de aproape 4.43 de miliarde de dolari), și o încercare eșuată de a stabili un parteneriat, LG decide într-un final să renunțe la producția de smartphone-uri, o confirmare a intenției anunțate acum ceva vreme. Într-o declarație, LG menționează că această decizie va ajuta compania să se concentreze pe sectoarele importante, aflate într-o continuă creștere, precum piața mașinilor electrice (fabricarea componentelor, smart homes, robotică, inteligență artificială, diferite servicii și soluții business-to-business.

Seriile curente de smartphone-uri vor continua să fie vândute, LG oferind suport „pentru o perioadă care diferă de la regiune la regiune”. În ciuda determinării de a-și reveni de pe urma pierderilor suferite, se pare că nici modelele de telefoane pliabile și rulabile nu au reușit să le sud-coreenilor acea luminiță de la capătul tunelului. Ceea ce a fost cândva un rival serios pentru vecinii de la Samsung nu a putut face față popularității de care se bucură cei din urmă, alături de Apple.

LG ar putea renunța la producția de telefoane

Compania lasă în urmă un domeniu acaparat de concurență

Nici vânzarea afacerii smartphone către alte companii nu a avut succes. La asta se adaugă și situația oricum sensibilă în care se afla deja dezvoltatorul. Spre deosebire de Samsung, de pildă, compania nu își produce propriile chipset-uri, ceea ce încetinește considerabil producția în masă de telefoane, LG fiind nevoit să se bazeze pe furnizorii parteneri.

Prin urmare, ne luăm adio de la telefoanele produse de LG. Operațiunea va fi completă la vară, spre sfârșitul lui iulie. Asta înseamnă că modelul de telefon flexibil cu care producătorul se mândrea nu va ajunge pe rafturi, iar zilele smartphone-urilor existente încep să fie numărate.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button