RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

LG ar putea furniza 3-5 milioane de display-uri pentru noile iPhone

Ultimul zvon privind eforturile Apple de a-și asigura un al doilea furnizor de ecrane OLED pentru modelele de iPhone din acest an sugerează că ar putea da 3-5 milioane de comenzi către LG. Acesta este un număr ceva mai mare decât cele 2-4 milioane sugerate într-o știre anterioară de Bloomberg.

Comanda raportată face parte din eforturile Apple de a-și reduce dependența de Samsung. Sursa celor de la Korea Times este un manager la un subcontractant LG.

Apple ar putea în curând să utilizeze LG Display ca „al doilea furnizor” pentru panourile sale organice avansate de diode luminoase (OLED) în următoarele iPhone-uri premium, surse direct implicate în această problemă, au declarat joi […]

„Inițial, Apple va primi între 3 milioane și 5 milioane de afișaje OLED de la LG Display. LG intenționează să-și mărească capacitatea de producție”, a declarat un director al unui subcontractant de nivel înalt al LG.

Samsung este singurul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone X, deoarece a fost singura companie capabilă să atingă specificațiile stricte de calitate ale Apple la volumele necesare.

Apple a fost atât de dornică să aducă la bord un al doilea furnizor, încât a plătit companiei LG 2,7 miliarde de dolari pentru a crea o linie de producție OLED utilizată exclusiv pentru ecrane iPhone. Se spune că această sumă reprezintă cea mai mare parte a costurilor de înființare.

În general, companiei Apple îi place să aibă cel puțin doi furnizori pentru fiecare componentă, atât pentru a oferi rezistență în cazul unor probleme cu un singur furnizor, cât și pentru a-și îmbunătăți poziția de negociere în ceea ce privește contractele de stabilire a prețurilor. Se zvonește că o scădere de preț cu 10% a succesorului lui iPhone X a fost posibilă parțial prin negocierea unei reduceri a costurilor panourilor OLED.

În mod ideal, Apple probabil că ar fi dorit LG să facă în jur de jumătate din afișaje, dar pentru compania coreeană probabil este destul de dificil să atingă țintele de producție ale Apple. Se zvonește că comanda dată la LG este pentru ecranele modelului de 6,5 inch.

Alături de un succesor pentru iPhone X și de un „iPhone X Plus”, se zvonește că Apple va lansa un model LCD mai ieftin, cu un design similar. O știre recentă sugerează că acest lucru ar putea fi disponibil într-o gamă de noi culori, în stilul lui iPhone 5c.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button